Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Po tragickom páde na svahu prišla o život 30-ročná žena
Zdielať na

Po tragickom páde na svahu prišla o život 30-ročná žena

JEZERSKO / V oblasti Jezersko na Zamagurí došlo v sobotu okolo obeda k tragédii. Mladá rodina sa rozhodla ísť lyžovať, no lyžovačka sa skončila tragicky. Tridsaťročná žena z Nových Zámkov prišla po páde o život. Lyžovačku si prišla užiť s manželom a s malým dieťaťom.

Podla informácii od prevádzkovateľa strediska sa tragédia stala na kotvovom približovacom vleku, ktorý lyžiarov privezie k hlavnej trase. Tam už ale mladá žena neprestúpila. "Pani sa viezla hore kotvou, kde sa jej vyzula lyža. Svoje dieťa odovzdala manželovi a za nezistených príčin sa zošmykla dolu svahom," uviedol marketingový asistent SKI Bachledová Peter Nemešány.

"Došlo k pošmyknutiu a k nekontrolovateľnému pádu a k šmýkaniu sa, ktoré zastavil až náraz do stĺpu," povedal Dalibor Piovarči, lekár a dobrovoľný horský záchranár. Svedkovia tvrdia, že žena padala dlhým zľadovateným svahom a veľmi nešťastne narazila do stĺpu lanovky. 

Svedkovia tvrdia, že lyžiarka padala dlhým zľadovatelým svahom, a veľmi nešťastne narazila do tohto stĺpu lanovky. Na mieste jej najprv poskytovali pomoc ľudia na svahu, neskôr prišla na miesto privolaná Tatranská horská služba – dobrovoľný zbor. Na pomoc zavolali aj vrtuľník. "Po vysadení lekárky pomocou palubného navijaka k zranenej lyžiarke, pokračovala lekárka leteckých záchranárov v rozšírenej resuscitácii. Aj napriek veľkej snahe všetkých zúčastnených záchranárov sa pacientku nepodarilo oživiť a svojim rozsiahlych poraneniam vnútorných orgánov, žiaľ, napokon podľahla," uviedla Zuzana Hopjaková, PR manažérka a hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR – Transport Europe.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy