Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Pri Sládkovičove horeli tri kamióny. Škody vyčíslili na 300 000 eur
Zdielať na

FOTO: Pri Sládkovičove horeli tri kamióny. Škody vyčíslili na 300 000 eur

SLÁDKOVIČOVO / Hasiči zasahovali pri požiari na Veľkoúľanskej ulici v Sládkovičove, ktorý spôsobil škody za státisíce eur. Požiar vznikol na oplotenom parkovisku. Zasiahol jeden kamión a rozšíril sa na ďalšie dva vedľa stojace. Jeden z nich bol plne naložený náčiním do posilňovní.

Horieť začalo okolo pol deviatej ráno. V logistickom centre parkovalo viacero nákladných vozidiel. Tento muž si plamene všimol ako prvý, keď išiel do vedľajšieho areálu. Následne zburcoval vrátnika zo susedstva a potom aj konateľa spoločnosti, na pozemku, ktorej sa oheň rozšíril. "Vychádzal som z firmy a zbadal, že niečo dymí. Zavolal som policajtov aj hasičov, prišli rýchlo, asi za desať minút, ale kým prišli, už horeli tri kamióny," uviedol svedok udalosti.

​Mužovi sa v zmätku podarilo spolu s konateľom firmy preparkovať ďalší nákladiak a uchrániť ho od požiaru. Pre zámenu kľúča sa už do ďalšieho z vozidiel nepodarilo nikomu dostať, v tej chvíli rozhodovali doslova sekundy.

"Celkovo bolo nasadených na lokalizáciu a likvidáciu požiaru troch kamiónov 16 hasičov a päť kusov techniky," povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Galante Zoltán Tánczos. Pri zásahu pomáhali aj dobrovoľní hasiči z obce Veľké Úľany. "Škoda bola odhadnutá majiteľom na vyše 300 000 eur, v súčasnosti príčiny požiaru skúma tím expertov," uviedol Tanczos.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy