Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Psychicky chorý muž ušiel z domu. Našli ho s nožom zabodnutým v hrudi
Zdielať na

Psychicky chorý muž ušiel z domu. Našli ho s nožom zabodnutým v hrudi

LONTOV / Policajti zo Šiah zachránili život 49-ročnému mužovi, ktorý ušiel z domu. V tomto prípade išlo o záchranu v poslednej chvíli, v hrudi mal totiž už bodnutý nôž. To, že muž z dediny Lontov zmizol, oznámila na polícii jeho vystrašená mama

Hliadka dvoch policajtov okamžite vyrazila na miesto. Najskôr hovorili s mužovou 72-ročnou mamou. Tá im povedala, že neužil potrebné lieky a má o neho strach. Z domu odišiel iba naľahko oblečený. "Oznámila, že syn mal pulóver čiapku a bol bosý, nemal na nohe topánky," povedal Tibor Holos policajt zo Šiah.

Policajti, vedeli iba to, že muž ušiel cez záhrady za dedinu. Prečesávali preto najskôr okolie a napokon Jozefa spozorovali no poli. Snažili sa k nemu opatrne priblížiť a aj citlivo s ním komunikovať. "Sto metrov od neho som vykrikoval, že 'Jožko, veď sa poznáme, čo robíš'," povedal Holos. "Začal som ho prenasledovať, som kričal, aby postál, stále sa obzeral dozadu a nezastal," hovorí druhý policajt, Endre Kiss.

Jozef stále utekal a preto sa policajti rozhodili ísť za ním z dvoch strán. Jeden sa ukryl v blízkosti cesty a Jozefa napokon zastavil. Muž bol poriadne rozrušený a s policajtmi vôbec nekomunikoval. Tí sa ho snažili upokojiť, ale napokon zistili, že je vážne zranený.  "Dosť sa aj triasol sme ho usadili pomaly a videli sme, že na krku má krv," povedal Holos. "My sme mu vytiahli tričko vtedy sme zbadali, že má pichnutý nôž tuto okolo srdca," dodal Kiss. Bolo vidieť len rúčku drevenú, bol to starší kuchynský nožík s asi 6 centimetrovou čepeľou.

Policajtom, bolo jasné, že psychicky chorému mužovi ide o život a zavolali záchranku. Bolo iba šťastím, že ho našli už asi o hodinu od zmiznutia.  Muža so zraneniami záchranári v sprievode polície previezli do nemocnice. Tam ho museli operovať, momentálne je v stabilizovanom stave. "My sme spravili asistenciu, musel som dávať na neho pozor, a tam sme ho odovzdali doktorom," povedal Kiss.

Pozrite si archívnu reportáž o pokuse o vraždu v policajnej cele:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy