Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Boj o život. Na Silvestra zrejme ušiel pred petardami, auto mu zlomilo panvu
Zdielať na

Boj o život. Na Silvestra zrejme ušiel pred petardami, auto mu zlomilo panvu

POPRAD / Na popradskej veterinárnej klinike sa lekári snažia zachrániť život psíka, ktorý sa pravdepodobne zľakol hlučnej silvestrovskej pyrotechniky. Jeho únik pred ohňostrojmi sa skončil zlomenou panvou a poškodenou miechou. Už zajtra ho čaká veľmi náročná operácia.

Po hlučnej silvestrovskej zábave nedopadol dobre pes Jožko. Našli ho ležať uboleného a doráňaného pri hlavnej ceste. "Pes sa našiel vo Svite, bol vo veľmi zlom stave, ležal na okraji cesty nevedel sa postaviť," povedala Alžbeta Ninčáková, riaditeľka útulku v Kežmarku.

Jožko zrejme v panike skočil pod auto, s dolámanou panvou sa nemal šancu pohnúť ďalej a hýbať s ním pre silné bolesti nemôžu ani na klinike. V piatok ho čaká dôležitý zákrok. "Zajtra ho čaká operácia, bude veľmi náročná, urobíme čo sa dá a ostatné je v Jožkových rukách," povedala veterinárka Eva Fiľarská.

Ak náročná operácia prebehne v poriadku a všetko pôjde hladko aj po nej, psík možno bude opäť behať a snáď sa nájde aj jeho majiteľ, ktorému utiekol. Zatiaľ, žiaľ, nikomu nechýba. "Psík nie je čipovaný, nevieme kto je jeho majiteľom, ale je socializovaný, dobre živený a vyzerá, že je z dobrej rodiny," myslí si Fiľarská.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade ubližovania psovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy