Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Humenčana zadržali v cele predbežného zaistenia, pokúsil sa zabiť
Zdielať na

Humenčana zadržali v cele predbežného zaistenia, pokúsil sa zabiť

HUMENNÉ / Tomu sa povie riadna smola. Dvadsaťosemročný Humenčan chcel na policajnom oddelení ukázať svoje doklady, keď mu z vrecka nohavíc pred policajtmi vypadlo igelitové vrecko s neznámou bielou látkou. Skončil v policajnej cele, no skutočná dráma sa odohrala až na ďalší deň. Nebyť pohotovej reakcie policajtov, mladík by už zrejme nebol nažive.

Humenčan bol predvedený na obvodné oddelenie za účelom zistenia totožnosti. Nasledovala ale dráma, ktorá sa takmer skončila tragicky. Mužovi totiž najprv rovno pred policajtmi vypadlo na zem igelitové vrecko s neznámou kryštalickou látkou. Tú odoslali na expertízu a muža obvinili.

"Dvadsaťosemročný Humenčan bol obvinený z prečinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová. 

Muža umiestnili do cely policajného zaistenia. 

"Službukonajúci policajti z OO PZ v Humennom svojim rýchlym zásahom zabránili najhoršiemu a mužovi zachránili život," pokračuje Migaľová. Na policajné oddelenie museli privolať aj záchranárov.

"Môžem potvrdiť, že sme ošetrili pacienta s povrchovým poranením tváre a krku a previezli do humenskej nemocnice. Počas prevozu bol pri vedomí," informuje informuje hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Polícia teraz prešetrí všetky okolnosti za akých k tomuto činu došlo. Rovnako budú zisťovať aj to, či boli z cely odstránené všetky veci, ktorými by si mohol obvinený muž ublížiť.

"Zo zaujímavosti sú napríklad odstránené aj šnúrky z topánok, opasok, akýkoľvek ostrý predmet, aj napríklad v zmysle nejakej bižutérie, to všetko sa musí odstrániť z jeho dosahu," myslí si expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Vyšetrovanie tohto prípadu prevzala kriminálna polícia.

Pred Vianocami sa v Haagu po vynesení rozsudku otrávil bývalý generál odsúdený za vojnové zločiny v Bosne a Hercegovine:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy