Polojasno
22°
Bratislava
Na trúbenie vlaku muž podľa rušňovodiča nereagoval. Zrážku neprežil
Zdielať na

Na trúbenie vlaku muž podľa rušňovodiča nereagoval. Zrážku neprežil

BANSKÁ BYSTRICA / Ľudia cestujúci vlakom zo Zvolena do Banskej Bystrice ráno meškali do práce. Pred pol šiestou sa na koľajniciach stala tragédia. Muž išiel oproti prichádzajúcemu vlaku.

Tragédia sa stala dvadsať minút po šiestej ráno medzi stanicami Vlkanová a mestskou časťou Radvaň. Rušňovodič videl muža kráčajúceho po koľajniciach, otočený bol chrbtom k prichádzajúcemu vlaku. Len čo ho zbadal, začal trúbiť, muž sa vraj síce otočil, no kráčal ďalej. "Muž kráčal po koľajniciach, na trúbenie nereagoval, rušňovodič pre krátku vzdialenosť zrážke nedokázal zabrániť," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Stret s vlakom mal pre muža fatálne následky. Rušňovodič nemal žiadnu šancu niekoľkotonový kolos pred mužom ubrzdiť. "Išlo o muža, ktorý podľa doterajších zistení pravdepodobne spáchal samovraždu," povedala hovorkyňa železníc Martina Pavlíková. 

Na miesto tragédie musel prísť aj inšpektor zo železníc a ohliadajúca lekárka. Podľa vyšetrovania sa v druhý januárový deň takto rozhodol ukončiť svoj život 55-ročný Banskobystričan. Neďaleko železničného priecestia v Iliaši, odkiaľ sa zrejme peši vybral po koľajisku, našli jeho auto aj osobné doklady. "Doprava v tomto úseku bola úplne prerušená až do 10:52. V dôsledku tejto tragédie meškalo sedem vlakov," uviedla Pavlíková. 

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy