Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prípad primátora z Popradu, ktorý šoféroval opitý, prevzal nový prokurátor
Zdielať na

Prípad primátora z Popradu, ktorý šoféroval opitý, prevzal nový prokurátor

POPRAD / Už takmer päť mesiacov trvá vyšetrovanie prípadu primátora Popradu, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. Vtedy ho policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Popradská polícia aj prokuratúra sa už prípadom prestali zaoberať.

Policajná hliadka zastavila 16. augusta popoludní vozidlo, ktoré šoféroval primátor Popradu. Niekto údajne policajtov upozornil na to, že si sadá za volant pod vplyvom alkoholu. Primátor sa tak podrobil dychovej skúške, ktorá po prvom meraní ukázala hodnotu nad jedno promile alkoholu v dychu, a tak nasledovali ďalšie. "Výsledok bol nad jedno promile, iba jedna dychová skúška bola na úrovni pol promile alkoholu," uviedol policajný hovorca pre Prešov Daniel Džobanik.

Keďže jedna z hodnôt bola pol promile, policajti po vyše troch hodinách dychových skúšok primátora doviezli do popradskej nemocnice na odber krvi. O pár dní boli známe výsledky. "V krvi odobratej tri hodiny po skutku bola zistená hodnota 0,73 promile alkoholu, čo potvrdilo pozitívne dychové skúšky," uviedol Džobanik.

Všetci v meste ostali udalosťou zaskočení. Primátor sa až dva týždne po skutku postavil pred novinárov i poslancov. Z funkcie neodstúpil. Prípadom sa pár dní po skutku policajti aj prokuratúra prestali zaoberať. Prípad tak prevzal prokurátor z Kežmarku a Okresný dopravný inšpektorát v Prešove. Vyšetrovanie tak pokračuje ďalej, v akej je štádiu ale nie je známe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy