Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri tvrdom náraze poškodil hlavné vedenia plynu. Opitý vodič skončil v nemocnici
Zdielať na

Pri tvrdom náraze poškodil hlavné vedenia plynu. Opitý vodič skončil v nemocnici

JASOVÁ / Obrovský náraz a potom už len unikajúci plyn. A nielen do plynového potrubia narazil včera večer 61-ročný vodič v obci Jasová v Novozámockom okrese. Ten sa pred jazdou potúžil alkoholom. Napokon skončil v nemocnici. Jasovčania tak strávili noc v domoch bez kúrenia.

Z kríža za ohrádkou, ktorá zdobila priestranstvo pri obecnej garáži, padla socha Krista po tom, ako doň narazilo Audi, za volantom ktorého sedel 61-ročný Milan zo susednej dediny. Náraz poškodil aj hlavné vedenie plynu, ktoré v tých miestach viedlo nad úrovňou zeme. "Pozriem sa tam a už som len videla auto ako blikalo a tak syčalo, dym šiel hore," hovorí obyvateľka obce Alžbeta. 

Milan s autom skončil v múre garáže, za ním z hlavného vedenia unikal plyn. Okrem zvaleného kríža tak spôsobil ohrozenie obyvateľov dediny, ktorá bola nakoniec celú noc bez plynu. "Dychová skúška odhalila u vodiča 1,19 promile alkoholu," informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Vodič bol obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a zároveň aj zo všeobecného ohrozenia. Silvester strávi v nemocnici. "Pacient je hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie so zlomený stavcom," uvádza hovorkyňa nemocnice Ľubica Juríková. Po hasičoch a záchranároch miesto nehody patrilo plynárom až do rána. Domáci si tak v noci nezakúrili. 

Alkohol za volant naozaj nepatrí. Opitých vodičov napriek tomu nie je málo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy