Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapca (1), ktorého napadol v byte pes, sa snažila oživiť jeho babka
Zdielať na
Krimi

Chlapca (1), ktorého napadol v byte pes, sa snažila oživiť jeho babka

PŘEROV / Rodinná tragédia sa odohrala v piatok popoludní v byte. Na návštevu k žene prišli jej dve dcéry. Jedna s ročným synom, druhá s argentínskou dogou. Babka sa snažila malého vnuka oživiť, jej snaha ale bola márna.

"Je to strašné. Hrozné nešťastie pre celú rodinu," povzdychla si suseda, ktorá sa s majiteľkou bytu dobre pozná. "O všetkom viem iba z počutia od ďalších susedov. Sama nemám odvahu sa jej na čokoľvek opýtať."

V byte sa v piatok stretli dve dcéry, ktoré prišli navštíviť matku. Staršia prišla s ročným chlapcom a mladšia si priviedla argentínsku dogu. Ide o psa vyšľachteného na lov púm, gepardov a jaguárom. Napriek tomu sa osvedčili ako dobrí, rodinní spoločníci. S mohutným psom sa bábätko hralo, malo ho vraj dobre poznať. "Možno toho psa nejako nešťastne pichol prstom do oka a tak sa to celé stalo," hovorí suseda s tým, že takto to ľudia v dome počuli, keď sa o tragédii rozprávali na chodbe policajti, informuje portál Blesk.cz. 

Prvú pomoc poskytla dieťaťu jeho babka, ktorá podľa susedov pracuje ako zdravotná sestra. Lekári záchrannej služby potom ťažko zraneného chlapca hodinu oživovali, ale márne. Bábätko na mieste zomrelo. Polícia potvrdila, že sa prípad stal, akékoľvek informácie ale odmietla povedať. "Príčiny, okolnosti aj miera zavinenia tejto tragickej udalosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Pes bol zaistený," zdelil policajný hovorca František Kořínek. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy