Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nielenže nerešpektoval výzvu, autom dokonca do policajta narazil
Zdielať na

Nielenže nerešpektoval výzvu, autom dokonca do policajta narazil

ŠTRBSKÉ PLESO / Na Štrbskom Plese v piatok popoludní mladý vodič narazil autom do obecného policajta. Odmietol rešpektovať policajnú výzvu, aby vozidlo otočil a išiel zaparkovať na iné miesto.

Obecný policajti na Štrbskom plese usmerňovali autá pre veľký nával turistov. Otáčali ich a posielali na centrálne parkovisko. Jeden mladý vodič ale odmietol vozidlo otočiť. "Chcel som ho odkloniť, vošiel mi do protismeru a kolega išiel k nemu z druhej strany auta," opisuje incident obecný policajt Pavol Srebala. 

Kolegovi vodič povedal, že auto neotočí, pretože je inštruktor lyžovania a musí tam zaparkovať. Policajt ho vyzval, aby mu teda predložil parkovaciu kartu, v takom prípade by tam mal miesto rezervované a nebol by žiaden problém. Kartu nemal a tak náčelník obecnej polície ukázal vodičovi, kde má auto odstaviť. To ešte netušil, čo sa stane o pár sekúnd. 

"Keď som bol pred autom, tak zošliapol plynový pedál a pohol sa dopredu a tak ma zachytil, " pokračuje zrazený náčelník obecnej polície, Emil Švorc. "Snažil som sa chytiť dverí, kľučky a potom som zakričal, aby zastavil," dodáva. Po asi piatich metroch tak urobil. Našťastie sa policajtovi nič nestalo. 

Takmer každý návštevník sa snaží dostať až pod svah. To ale na Štrbskom plese možné nie je a policajti si preto vyslúžia neraz aj rozhorčené reakcie návštevníkov. "Nech je to policajt, nech je to ktokoľvek. Aby niekto surovo do niekoho narazil a videl ho pred sebou, tak to je naozaj moc," vraví Švorc. Prípad už prešetruje štátna polícia a to ako trestný čin útoku na verejného činiteľa. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy