Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Otec a dve deti vleteli po šmyku s autom do rieky
Zdielať na

Otec a dve deti vleteli po šmyku s autom do rieky

NEMECKÁ / Mladá rodina z Nemeckej pri Brezne dnes predpoludním mala obrovské šťastie. Otec s dvomi deťmi sa viezli zrejme domov, no auto skončilo po šmyku v Hrone. Zo studenej vody sa im našťastie podarilo dostať, no 43-ročný vodič a dve deti skončili v nemocnici.

Nehoda sa stala okolo desiatej predpoludním, auto prerazilo zábradlie a skončilo v studenej vode. "Bol som si zabehať, pán vodič išiel dosť rýchlo, to bola prvá myšlienka, že celkom odvážne, počul som len tupú ranu a trúbenie, a krik detí," opísal situáciu svedok. Ľubomír nehodu videl na vlastné oči, hneď im utekal na pomoc, medzitým volal záchranárov.

"Keď som tam dobehol, našťastie už otec s dvomi deťmi vyliezali z Hrona," povedal svedok. Auto ostalo na streche uprostred Hrona ponorené v ľadovej vode. Vodičovi, 15-ročnému chlapcovi a 11-ročnému dievčatku sa, našťastie, podarilo dostať z auta včas. Z domu vybehli ďalší ľudia a deti zabalili do teplých diek, kým prišla záchranka. "Keď sme prišli, zranené osoby už boli v ošetrení mimo vozidla," povedal Roman Falťan, veliteľ zásahu KR HAZZ Banská Bystrica. 

Obidve deti aj muža záchranári previezli s poraneniami hrudníka do breznianskej nemocnice. Auto ostalo po náraze úplne zdemolované. Keď vrak z Hrona vytiahli, mnohým prebehli po tele zimomriavky. Vodič zrejme neprispôsobil jazdu stavu vozovky. Rodina mala veľké šťastie, že sa jej podarilo dostať z auta včas.

Pozrite si archívnu reportáž o aute v rieke s tragickým následkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy