Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prišiel domov na sviatky, no nedožil sa ich. Telo muža našli v potoku
Zdielať na

Prišiel domov na sviatky, no nedožil sa ich. Telo muža našli v potoku

PRENČOV / Smutné sviatky čakajú na rodinu z Prenčova pri Banskej Štiavnici. Príbuzní museli vo štvrtok ráno identifikovať Miroslava, ktorého bezvládne telo našli v miestnom potoku. Zo zatiaľ neznámych príčin sa muž ešte v noci zrútil zo strmého brehu do studenej vody a bez pomoci do rána zamrzol.

Bezvládne telo 45-ročného muža ležalo v potoku neďaleko obecného úradu. Hrozivý pohľad sa skoro ráno naskytol pracovníčke úradu, ktorá muža bez známok života v potoku objavila. Telo ležalo neďaleko brehu v plytkej vode. Chlapi v obeti spoznali 45-ročného Miroslava, s ktorým sa ešte v stredu večer stretli v miestnom pohostinstve. 

"Po príchode záchranárov muž nejavil žiadne známky života. Lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová. Nešťastie sa muselo stať krátko na to, ako sa Miroslav s kamarátmi rozlúčil a vybral sa domov. Zo zatiaľ neznámych príčin sa ale zrútil dolu strmým brehom. 

"Po príjazde na miesto bolo zistené, že sa jedná o osobu, ktorá sa nachádza v miestnom potoku. Osoba bola vytiahnutá na nosidlách," povedal Ján Ľupták z Hasičského a záchranného zboru. Na mieste urobil obhliadku tela privolaný lekár. Pri páde do potoka mohol muž upadnúť do bezvedomia a bez pomoci do rána v ľadovej vode zrejme zamrzol. Obhliadajúci lekár nariadil pitvu. "V súvislosti s týmto prípadom sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Miroslav sa do miestnej bytovky prisťahoval pred niekoľkými rokmi. Podľa domácich za prácou dochádzal na západné Slovensko, domov do Prenčova prišiel na vianočné sviatky. Nočná cesta domov sa mu stala osudnou.

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy