Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti zadržali dílera. Našli u neho drogy, zbraň aj peniaze
Zdielať na

Policajti zadržali dílera. Našli u neho drogy, zbraň aj peniaze

JALŠOVÉ / Po tom, čo do rodinného domu pri Hlohovci vtrhli kukláči, 33-ročný muž, ktorého už dlhšie sledovali, skončil pred sudcom. Vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti.

Do jedného z rodinných domov v obci Jalšové v hlohoveckom okrese, vtrhli policajti a kukláči ešte v pondelok krátko pred siedmou hodinou ráno. V dome sa nachádzal 33-ročný Bohuslav, ktorý tam býval v podnájme. Keďže vedel prečo prišli, bez nátlaku sa nielenže k všetkému priznal a spolupracoval, ale im aj všetko vydal. Muži zákona okrem domu prehľadali aj ďalšie priestory a zaistili 36 gramov metamfetamínu, z ktorého by sa podľa výsledkov expertízy dalo vyrobiť 290 jednorázových dávok, ako aj 76 gramov konope, z ktorej by vyrobil 150 dávok. "Ich hodnota na čiernom trhu by spolu predstavovala viac ako 2-tisíc eur. Podozrivý, 33-ročný muž z Piešťan, mal drogy predávať asi od roku 2014," povedala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Zaistený materiál mal uložený v rôznych veľkých a malých škatuliach a vreckách a aj v zatavených žiarovkách. Zároveň mal muž v dome aj väčšiu finančnú hotovosť. Bohuslava zadržali a vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti. "Pri domovej prehliadke bola nájdená a zaistená aj 200 gramová tritolová náložka a v tejto súvislosti je vedené trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie," povedala Kredatusová.

Vyšetrovateľ následne spracoval podnet pre prokurátora na jeho väzobné stíhanie. Pred sudcu ho priviezli policajti priamo z policajnej stanice, kde bol od jeho zadržania. Bohuslav sa pred sudcu okresného súdu v Trnave postavil po jednej hodine popoludní. Po hodinovom pojednávaní si vypočul svoj verdikt. Pre obavu z úteku ostáva vo väzbe, hrozí mu 10 - 15 rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o inom dílerovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy