Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý kamionista odmietol otvoriť policajtom. Súd rozhodol prísne a rýchlo
Zdielať na

Opitý kamionista odmietol otvoriť policajtom. Súd rozhodol prísne a rýchlo

RUŽOMBEROK / Opitý český kamionista, ktorý sa pred policajnou hliadkou zamkol v kabíne už pozná svoj trest. O osude vodiča z povolania, ktorý šoféroval s viac ako dvomi promile rozhodol sudca v Ružomberku. Svoje správanie vodič vysvetlil veľmi stručne. Údajne sa zľakol.

Ružomberskí policajti sa ale nezľakli. Pred zamknutým kamiónom niekoľkokrát vodiča vyzvali, aby otvoril a vystúpil. Následne obrannou tyčou rozbili okno na strane spolujazdca. Ako je zjavné na autentickou videu, následne do kabíny policajt nastriekal slzotvorný plyn. Kamionista až potom začal spolupracovať. V dychu mu namerali 2,27promile alkoholu. Z kamióna smeroval český vodič priamo do cely policajného zaistenia. Na ružomberskom obvodnom oddelení strávil dve noci.

V stredu sa postavil kamionista pred sudcu okresného súdu. Ten ho v skrátenom konaní uznal za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 2 rokov, s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu 3 roky. Ďalej mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 3 rokov a trest vyhostenia na dobu 2 rokov," povedala Lenka Belavá, hovorkyňa Krajského súdu Žilina.

Rozhodnutie je právoplatné, keďže obvinený aj prokurátorka sa vzdali práva na podanie odporu.

Pozrite si súvisiacu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy