Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mladíci do punču pridali látku, po ktorej ich spolužiačky skončili v nemocnici
Zdielať na

Mladíci do punču pridali látku, po ktorej ich spolužiačky skončili v nemocnici

TISOVEC / Vraj išlo iba o mladícku nerozvážnosť, ale prípad už má na stole prokurátor. Druháci evanjelického gymnázia v Tisovci mali v škole triedny večierok. Do nealkoholického punču partia chlapcov nasypala lieky, po ktorých niektorí skončili v nemocnici.

Po triednej akcii na evanjelickom gymnáziu skončili dve študentky v nemocnici. Zdravotné ťažkosti im mali spôsobiť ich spolužiaci. Na mikulášskom večierku, ktorý trval až do rána, sa podával aj nealkoholický punč. Práve do toho mali študenti niečo namiešať. Podľa vyjadrení chlapcov išlo o prírodný liek, ktorý má upokojujúce účinky. V lekárni ich mal kúpiť jeden z nich. Údajne sa k tomu priznali po tom, ako ich spolužiačky hospitalizovali. 

"V nemocnici bola päť dní, nechali si ju na pozorovaní. Bola na infúziách, mala dávenie, plus mala žalúdočné problémy. Bolo tam podozrenie na otravu," uviedol otec jednej zo žiačok Marian Výborný.  Myslí si, že škola celú vec poriadne neprešetrila. "Podľa mňa sa škola snaží celý problém bagatelizovať a ututlať. Preto som sa rozhodol podať trestné oznámenie, keďže tam bolo podozrenie na otravu a jedlá a nápoje boli podávané na pôde školy. Tak isto som kontaktoval regionálny úrad verejného zdravotníctva," uviedol Výborný. 

Riaditeľka ale toto odmieta. Situáciu podľa jej slov ihneď riešili na základe vnútorného poriadku školy. "Zvolali sme mimoriadnu pedagogickú radu. Oboznámili sme o tom aj rodičov," povedala riaditeľka školy Miroslava Štefániková. Siedmich študentov už aj potrestali najprísnejším výchovným opatrením. Dostali trojky zo správania a podmienečne ich vylúčili zo školy. 

Stále ešte nie je jasné, z čoho mali študentky zdravotné ťažkosti. Podľa skúseného farmaceuta tam muselo byť aj niečo iné, ako iba dve tobolky lieku rastlinného pôvodu. "Je to prípravok, ktorý upokojuje a ukľudňuje organizmus a v maximálnej miere človek môže zaspať. Ale nejaké iné príznaky by sa nemali vyskytovať," uviedol farmaceut Pavel Černák. 

Pozrite si archívne video, v ktorom sa maloleté dievčatá otrávili alkoholom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy