Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na expriateľku a jej priateľa sa vrhol s nožom a bodal. Dostal za to 9 rokov basy
Zdielať na

Na expriateľku a jej priateľa sa vrhol s nožom a bodal. Dostal za to 9 rokov basy

KOŠICE / V januári 2015 takmer prišli o život dvaja mladí Košičania, Simona a Lukáš. V lokalite Súdky ich v zaparkovanom aute prekvapil Simonin expriateľ. S vojenskou dýkou v ruke ich začal bodať. Súd útočníka poslal do väzenia na 7 rokov. Obe strany sa odvolali.

Krajský súd sa nestotožnil s právnou kvalifikáciou skutku a rozsudok zrušil. Senát okresného súdu musel opäť rozhodnúť. Jozef ale do súdnej siene neprišiel. Zastupoval ho jeho advokát. Predseda senátu po záverečných rečiach vyniesol v poradí druhý rozsudok, tentoraz podľa nariadenia vyššieho súdu mladíka potrestal za pokus o dvojnásobnú vraždu. "Za to mu súd ukladá trest odňatia slobody vo výmere 9 rokov," predniesol predseda senátu.

"Je to určite málo za to, čo spáchal, a keď sa to znovu dalo, že je to pokus o vraždu, tak 9 rokov je málo," hovorí Adriana Kodajová, Simonina mama. Súd zohľadnil Jozefov vek blízky mladistvému i prevahu poľahčujúcich okolností. Simona a jej priateľ Lukáš útok prežili len vďaka tomu, že sa aktívne bránili a včas vyhľadali lekársku pomoc.

Prokurátor sa na mieste odvolal, Jozefov obhajca si nechal na rozhodnutie čas. Prípad tak opäť skončí na odvolacom súde. Mladík na expriateľku a jej nového partnera útočil dýkou a s kuklou na hlave. Zo žiarlivosti bodol Lukáša spolu sedemnásťkrát, dievča sa zo zranení liečilo viac ako mesiac. "Mal dostať viac, myslím, že to tak nemalo byť, zo svojej strany to tak nevidím," povedal ešte minulý rok v septembri Lukáš.

Pozrite si archívnu reportáž o tragickom prípade útoku nožom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy