Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lekár nechcel, aby jeho deti (5,9) trpeli depresiami. Zastrelil ich, aj seba
Zdielať na
Krimi

Lekár nechcel, aby jeho deti (5,9) trpeli depresiami. Zastrelil ich, aj seba

DALLAS / V sobotu nadránom prišlo k tragickej udalosti, keď otec obrátil zbraň na svoje dve malé deti. Po ich usmrtení zastrelil aj seba.

Christopher Dawson pracoval ako chirurg, píše portál Daily Mail. Dlhé roky bojoval s depresiou, tá vyvrcholila v sobotu tragédiou. Okolo pol siedmej ráno sa manželka 36-ročného lekára zobudila na zvuk streľby. Vydesená sa bežala pozrieť, čo sa deje. V detskej izbe našla už len bezduché telá svojich detí, 9-ročného Luka a 5-ročnú Aubrey. Vedľa nich ležal jej manžel. Susedia povedali, že vtedy zrazu počuli z domu zúfalý, priam neľudský krik.

Hoci okamžite volala políciu aj záchranku, ani jednému už nebolo pomoci. Povedala, že jeho myseľ bola dlhú dobu zastretá temnými myšlienkami, obával sa, že deti po ňom zdedia depresívne sklony. Rozhodol sa, že ich zbaví bolesti.

Na smútočné oznámenie mužovi napísali: "Po rokoch trápenia sa s úzkosťou a depresiou nebol Chris schopný vymaniť sa ich zovretia". Napriek tomu, čo spcáhal, o ňom blízki hovoria ako o milujúcom otcovi, ktorý trávil všetok voľný čas s deťmi. Niektorí susedia však hovoria, že svoju ženu veľmi kontroloval a nedovolil jej sa už s nimi ani stretávať.

Jeho syn už údajne tiež bojoval s depresiami. "Chris synovi s jeho úzkosťami pomáhal, ale pohltila ho myšlienka, že Luke vyrastie a bude ako on," napísali blízki do smútočného oznámenia. Deti a ich otec boli pochovaní oddelene, pri dvoch rôznych obradoch.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej tragédii:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy