Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Okolo Pavla Ruska je opäť rušno. Tentokrát v súvislosti so zmenkami, za ktoré ho zažalovala spoločnosť Mariána Kočnera
Zdielať na

Okolo Pavla Ruska je opäť rušno. Tentokrát v súvislosti so zmenkami, za ktoré ho zažalovala spoločnosť Mariána Kočnera

Archívne video

BRATISLAVA / Okolo Pavla Ruska je znovu rušno. Tentokrát v súvislosti so zmenkami, za ktoré ho zažalovala spoločnosť Mariána Kočnera. Na okresnom súde sa malo ráno začať hlavné pojednávanie pre zmenku za 26 miliónov eur.

Ešte v roku 2000 mal Pavol Rusko ako generálny riaditeľ televízie Markíza údajne vystaviť na Mariána Kočnera štyri zmenky v celkovej hodnote asi 69 miliónov eur. To tvrdila strana žalobcu - teda podnikateľ Kočner. Zmenky sa majú týkať aj priamo televízie Markíza, preto je na strane odporcu ako Pavol Rusko, tak aj televízia. Na pojednávaní sa zúčastnili len právni zástupcovia, ktorí boli sklamaní.

Keďže sa advokát žalobcu, teda firmy Mariána Kočnera ospravedlnil z neúčasti pre zdravotné problémy, krátko po začatí bolo hlavné pojednávanie odročené. A to o necelý mesiac, 10. januára. V tomto procese ide len o jednu zmenku v hodnote 26 miliónov eur. Vykonali aj znalecké dokazovanie, či ide o pravú zmenku, o jeho výsledkoch bude súd referovať zrejme už na januárovom pojednávaní.

"Posudok založil žalobca do spisu minulý týždeň, ja som ho dostal dnes, neviem sa k nemu podrobnejšie vyjadriť," povedal Tomáš Kamenec, právny zástupca televízie Markíza. ​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy