Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prichytili ich pri krádeží 26 tisíc eur. O väzbe zlodejov rozhodoval súd
Zdielať na

Prichytili ich pri krádeží 26 tisíc eur. O väzbe zlodejov rozhodoval súd

ZVOLEN / V nedeľu na obed bolo rušno na Okresnom súde vo Zvolene. Sudca tam rozhodoval o väzbe pre dvojicu Košičanov. 42-ročných mužov zadržali policajti ešte vo štvrtok večer priamo na mieste činu. Muži vykradli trezor v centre Zvolena, pričom si chceli odniesť viac ako 26 tisíc eur.

Košičania pricestovali na stredné Slovensko kradnúť. Krátko pred Vianocami si zrejme chceli prilepšiť, no po bleskovej policajnej akcii sa domov zrejme tak skoro nedostanú. Policajti ich totiž v nedeľu krátko pred obedom eskortovali na zvolenský súd.

"Po vykonaní procesných úkonov ich umiestnili do policajnej cely a spracovali podnet na návrh na ich vzatie do väzby," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Sudca napokon rozhodol o väzbe z možnej obavy v pokračovaní v trestnej činnosti. 

Muži (42) vykradli trezor vo firme v centre Zvolena. Odniesť si chceli viac ako 26 tisíc eur. No nepočítali s tým, že ich kroky sleduje polícia. Zadržali ich priamo na mieste činu. "Krajský policajný vyšetrovateľ obidvoch mužov obvinil zo zločinu krádeže v spolupáchateľstve," dodáva Faltániová. Hrozí im tri až desať rokov za mrežami. 

Obvinení muži, ktorí boli už v minulosti viackrát súdne trestaní zrejme toho majú na krku viac. Vylúčiť sa nedá ani možnosť, že práve táto dvojica stojí za vykradnutou stávkovou kanceláriou z minulého víkendu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy