Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V dome našli mŕtveho muža. Presná príčina smrti zatiaľ jasná nie je
Zdielať na

V dome našli mŕtveho muža. Presná príčina smrti zatiaľ jasná nie je

HUMENNÉ / Tragickú smrť 64-ročného muža prešetrujú policajti aj hasiči v Humennom. V jeho byte horelo, no susedia si nič nevšimli. Muža našiel až jeho príbuzný. Podľa lekára bolo pravdepodobnou príčinou smrti udusenie.

O tom, že v byte horelo, susedia v čase požiaru netušili. Okolnosti vyplávali na povrch až po tom, ako do bytu za nebohým prišiel príbuzný. To už ale na jeho záchranu bolo neskoro. "To, že v byte sa nachádza nehybné telo 64-ročnej osoby ohlásili dvaja muži," povedala Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Telo nebohého muža na mieste prezrel obhliadajúci lekár. Ten príčinu smrti určiť nevedel. "Podľa vyjadrenie obhliadajúceho lekára smrť nastala pravdepodobne v dôsledku udusenia splodinami horenia," povedala Migaľová.

Čo bolo presným dôvodom úmrtia ukážu až ďalšie kroky, ako napríklad súdnoznalecká pitva. Okrem polície sa vyšetrovaním budú zaoberať aj hasiči. Na miesto preto prišiel aj zisťovateľ príčin požiarov. Jeho zistenia predbežne ukazujú, že požiar sa pod smrť muža značným spôsobom podpísal. "V objekte, v byte bola nájdená osoba, ktorá javila známky uhorenia," povedal hovorca prešovských hasičov Peter Kovalík.

Zisťovateľ sa bude rovnako podieľať na zisťovaní príčiny vzniku požiaru v spolupráci s policajným zborom. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia.

​Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy