Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Majiteľ nahlásil krádež auta. Napokon je z nej sám podozrivý
Zdielať na

Majiteľ nahlásil krádež auta. Napokon je z nej sám podozrivý

ŽILINA / Na žilinské sídlisko Hájik v nedeľu ráno smerovali policajti. Z garáže malo zmiznúť auto, ktoré však objavili na starej ceste pri Bytči. Krádež auta nahlásil sám majiteľ. Policajti však pracujú s verziou, že ho mohol šoférovať práve on. Ešte okolo desiatej doobeda nafúkal viac ako jedno promile.

Skoro ráno prišli policajti preveriť informáciu o ukradnutom aute. Žilinčan Peter údajne policajtom tvrdil, že mu jeho auto zmizlo z garáže. "Ukradli mi auto a sám neviem, mama mi telefonovala, aj priateľka, že auto je v Bytči," povedal Peter. Garáž však násilne otvorená zrejme nebola, ale na tento fakt mal jej majiteľ vysvetlenie. "Mne sa veľa krát stalo že som ju nechal otvorenú a šiel som do krčmy," tvrdil Peter.

Petrove auto našli policajti v priekope neďaleko Bytče. Ten, kto sedel za volantom Volkswagenu Golf nezvládol ráno okolo tretej ľavotočivú zákrutu a skončil v priekope. Majiteľ auta tvrdí, že on to nebol. Policajti mu dali fúkať a v krvi mal viac ako jedno promile alkoholu. "Mi dali fúkať, ale ja som nešoféroval opitý," povedal Peter.

Zvláštne je, že havarované auto našli bez akýchkoľvek známok násilného otvorenia, navyše riadne zamknuté. Peter ale tvrdí, že bol v noci u priateľky. Kriminalistický technik odobral okrem iného aj vzorky z volantu auta. Výsledky expertízy by mohli policajtom dať jasnú odpoveď na otázku, kto auto patriace Žilinčanovi vlastne šoféroval.

Pozrite si archívnu reportáž, keď za volantom úradoval alkohol:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy