Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Zhŕňajte si sneh z auta. Toto hrozí, keď zmrzne
Zdielať na
Krimi

VIDEO: Zhŕňajte si sneh z auta. Toto hrozí, keď zmrzne

Archívne video

BRATISLAVA / Na Slovensku je pod hrozbou pokuty povinné vrstvu snehu z vozidla odstrániť. Mnohí na to nedbajú a vodičom za sebou potom jazdou znepríjemňujú šoférovanie. Kým je to len sneh, nie je to také vážne. Keď zmrzne na ľad, môže už ísť o život.

Zákon o cestnej premávke hovorí jasne: "Vodič vozidla je pred jazdou povinný odstrániť z vozidla a z nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa počas jazdy mohli uvoľniť". Policajtov nemusí zaujímať, že by ste nestíhali do práce alebo ani akýkoľvek iný dôvod, prečo ste na svojom aute vrstvu snehu nechali. Ak vás so zasneženým autom chytia, hrozí vám pokuta 30 až 50 eur, v správnom konaní až do 100 eur.

Nepríjemné je už to, keď idete za zasneženým autom a sneh z jeho strechy vám sfúkava na vaše čelné sklo. Oveľa vážnejšia situácia môže nastať, ak sneh zmrzne na ľad. Pri vysokej rýchlosti sa taký kus stvrdnutého snehu mení doslova na kameň a ak trafí nejaké vozidlo, môže ísť o život. Rozbité čelné sklo je po zásahu väčším kusom ľadu takmer isté. Najväčšou hrozbu sú pritom kamióny, kombinácia rýchlosti, výšky a zanedbania odstránenia snehu z nich robí zbraň na cestách.

Pozrite si situáciu, keď takému zásahu došlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy