Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovenský sériový vrah sa neštítil zabiť aj 1,5 ročné dieťa. Obete pálil v krbe
Zdielať na

Slovenský sériový vrah sa neštítil zabiť aj 1,5 ročné dieťa. Obete pálil v krbe

ZLIECHOV / V prípade Beštia sa vynárajú ďalšie ohavné okolnosti vrážd, ktoré mal spáchať 38-ročný muž v Zliechove. Pre veľkú brutalitu nie je možné všetky fakty zverejniť. Niečo predsa len exkluzívne prezradil šéf Národnej kriminálnej agentúry. Reportáž k článku nie je vhodná pre maloletých divákov.

Obvinený Miroslav, ktorý je teraz vo väzbe, sa k trom vraždám priznal. Ďalšiu sa mu vyšetrovateľ snaží preukázať. Podľa polície sa totiž neštítil popraviť ani bezbranné dievčatko. Ninaa mala v tom čase len rok a pol. Jej pozostatky je ale problém identifikovať. Obete mal Miro spaľovať v krbe v dome v obci Zliechov. Následne ich zakopal na dvore. Kde presne policajtom bez akýchkoľvek emócií aj ukázal.

Podľa prvých indícií NAKA sa telíčko malej Ninky rozložilo oveľa skôr ako dospelé obete. "Áno, je aj toto kvalifikačným znakom prečo doposiaľ nemáme vznesené obvinenie za uvedené konanie, ale prichádza do úvahy aj iná okolnosť, o ktorej by som nerád rozprával," vyjadril sa Peter Hraško, riaditeľ NAKA.

Vyšetrovateľ aj s dozorujúcim prokurátorom sa ale ani v prípade najmladšej obete nevzdávajú. "Ešte stále sú sumarizované všetky dôkazy, tak aby sme mohli komplexne a povedzme en bloc posúdiť to konanie a vydať uznesenie o vznesení obvinenia práve aj za konanie, kedy bola usmrtená táto maloletá," hovorí Hraško.

Šéf NAKA už v lete tvrdil, že počet obetí nie je konečný a všetko smeruje k tomu, že ide o brutálneho sériového vraha. Aj preto robia opakované výsluchy osôb. "S cieľom zabezpečiť aj svedeckú výpoveď, ktorá by nám pomohla ustáliť miesta, kde je možné realizovať nájdenie kostrových pozostatkov alebo častí, ktoré by mohli byť použité na individuálnu identifikáciu," hovorí Hraško.

Naposledy prekopávali pozemky pri Novej Dubnici. Výsledky tejto akcie ale šéf NAKA ešte zverejniť nechcel. Podľa forenzného psychológa ide v prípade vraha o osobnosť s črtami psychopatie. "Naprosto surový, emocionálne oploštený, u ktorého nie je možné hľadať žiadne známky ľútosti," vyjadril sa forenzný psychológ Martin Gronský. "Je to človek, ktorý má oblasť tých vyšších citov, akoby nevyvinutú. A to mu umožňuje potom, aby sa správal surovo," dodala sexuologička  a psychiatrička Danica Caisová.

Napriek tomu je trestne zodpovedný a hrozí mu väzenie až na doživotie. Pri všetkých vraždách podľa polície došlo aj k pohlavnému styku. Uškrtil dve ženy a muža. Akákoľvek náprava u neho podľa psychológa možná nie je. "Je to trvalá porucha osobnosti," tvrdí Gronský.

V tejto veci naša polícia veľmi úzko spolupracuje aj s českými kolegami. Aj tam sú totiž nezvestné osoby, ktoré zmizli v čase, keď tam býval obvinený.

Pozrite si archívnu reportáž k prípadu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy