Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič prešiel do protismeru a zrazil sa s dvomi kamiónmi. Po nehode nafúkal viac ako dve promile
Zdielať na

Vodič prešiel do protismeru a zrazil sa s dvomi kamiónmi. Po nehode nafúkal viac ako dve promile

TRNAVA / Tri a pol hodiny bol v noci neprejazdný obchvat okolo Trnavy. Osobné auto sa tam zrazilo s dvomi nákladiakmi. Jeden z vodičov nafúkal viac ako dve promile.

Nehoda sa stala na periférii Trnavy v piatok večer pred 22. hodinou. Dopravu v okolí odkláňali policajti. Na nadjazde trnavského obchvatu, zatiaľ nevedno prečo, vodič Škody Fábie prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s dvomi kamiónmi.

Náraz bol taký silný, že 41-ročného Jána vo vozidle až do príchodu hasičov uväznil. "Zakliesnenú osobu hasiči z vozidla vyslobodili, poskytli jej predlekársku prvú pomoc a odovzdali ju do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby," uviedla policajná hovorkyňa Júlia Kedrová.

Vodiča s poranením hlavy záchranári previezli do nemocnice na pozorovanie. Mužove zranenia nie sú vážne, v nemocnici by nemal byť dlhšie ako sedem dní. Keď prišili na miesto policajti Jánovi dali fákať.

Výsledok 1,13 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu - čo je 2 celé 35 promile. Muž z Hlohovca odmietol policajtom podpísať výsledok dychovej skúšky na alkohol, bola mu preto odobratá krv. Až na základe výsledkov z krvi môžu policajti konať.

"Polícia na základe presnej hodnoty alkoholu v krvi začne trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Škoda na vozidlách bola predbežne odhadnutá na 15 tisíc eur. Cesta bola sprejazdnená zhruba po pol druhej hodine ráno, keď sa odťahovej službe podarilo vyslobodiť kamión zo zvozidiel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy