Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý vodič zablokoval železnicu. Jeho auto odtlačili chlapi z krčmy, hrozila zrážka s vlakom
Zdielať na

Opitý vodič zablokoval železnicu. Jeho auto odtlačili chlapi z krčmy, hrozila zrážka s vlakom

BANSKÁ BYSTRICA / Dvadsaťtriročný vodič trávi víkend v policajnej cele. Skončil tam potom, čo pod vplyvom alkoholu zostal s autom stáť na koľajisku na železničnej stanici na Sliači. Vozidlo rýchlo odtlačili ľudia z neďalekej krčmy, hrozilo, že doň narazí vlak.

S autom sa ocitol tam kde rozhodne nemal čo robiť. Uviazol medzi koľajiskami rovno na železničnej stanici. Práve tadiaľ sa 23-ročný vodič na svojom aute z nepochopiteľných príčin vybral. Vozidlo sa však medzi koľajnicami zaseklo, nešlo na ňom pohnúť ani dopredu ani dozadu.

"Akurát tadiaľto prechádzal autom. Divili sme sa, že prečo tadiaľto ide. Bodaj by nezostal zaseknutý, keď padol na koľajnice," uviedol pre TV JOJ svedok udalosti.

Príčinou bol alkohol

"Dvadsaťtriročný vodič Škoda Fabia počas jazdy pod vplyvom alkoholu zišiel s vozidlom mimo cesty a zostal stáť v koľajisku medzi 1. a 2. koľajou," upresnila policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ľudia, ktorí sa na túto nezvyčajnú jazdu pozerali z neďalekej krčmy vybehli ratovať auto pred prichádzajúcimi vlakmi. Na stanicu na Sliači totiž malo prísť niekoľko večerných spojov a auto v koľajisku bolo prekážkou. Podľa svedka vytiahli vodiča z auta a potom odtlačili auto z koľajiska.

Policajti našli v aute na prednom sedadle ešte fľašu tvrdého alkoholu. "Pri dychovej skúške namerali 1,24 promile," dodala policajná hovorkyňa. Nápad prejsť autom cez koľajnice na stanici mladý muž komentovať nechcel. "Nebudem odpovedať, ďakujem," povedal vodič pre TV JOJ.

Mladého muža odviedli do policajnej cely kde strávil celú noc. Na krku má obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Bol umiestnený do policajnej cely a bol spracovaný podnet na ukončenie veci v superrýchlom konaní," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy