Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Znásilnená 75-ročná dôchodkyňa. Testy DNA usvedčili mladého otca bábätka
Zdielať na

Znásilnená 75-ročná dôchodkyňa. Testy DNA usvedčili mladého otca bábätka

LUČENEC / Mimoriadne zvrátený prípad sa podarilo objasniť kriminalistom. A to znásilnenie 75-ročnej dôchodkyne. Napriek tomu, že sa to stalo ešte koncom leta, policajti vypátrali a usvedčili 22-ročného Róberta. Pomohli im výsledky testov DNA.

Mladík ťahal dôchodkyňu po celej ulici a dotiahol ju až na opustené miesto k bývalým internátom. Potom ju začal obchytkávať. "Nedokážem pochopiť, ako niekto môže znásilniť starú ženu. Že ju ťahal do nejakej uličky," hovorí suseda poškodenej dôchodkyne. Keď chcela starenka protestovať, rukou jej zakryl ústa. Dotýkal sa jej na intímnych miestach, potom jej stiahol nohavice a vykonal s ňou súlož. Po akte sa obliekol a odišiel. Dôchodkyňa sa na silnejší odpor nezmohla, bála sa, že jej ublíži. "Ona nie je nejako extra silná, to je jadna vec a druhá vec, že opitý a nafetovaný má dvojnásobnú silu," hovorí suseda.

Dôchodkyňa je údajne samotárka. O tom, čo sa stalo veľmi nerozprávala. Dokonca aj na políciu zašla až na druhý deň po skutku. To, čo porozprávala policajtom, znelo až neuveriteľne. Kriminalisti desivú výpoveď starej ženy nezobrali na ľahkú váhu a prípad začali intenzívne vyšetrovať. Páchateľa sa im nakoniec podarilo vypátrať a usvedčiť. "Na základe zaisteného biologického materiálu a výsledkov testov DNA bolo tomuto mužovi vznesené obvinenie" potvrdila hovorkyňa krajských policajtov v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Páchateľom je iba 22-ročný Róbert z Lučenca, ktorý sa ku skutku nakoniec aj priznal. V čase, keď znásilnil dôchodkyňu, čakala jeho partnerka bábätko. Sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby. "Rozhodnutie je právoplatné, nakoľko obvinený sa vzdal práva podať sťažnosť," potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná. Na súde mladík nebol prvý raz. "V minulosti bol už osemkrát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť," dodáva Faltániová. 

Obvinenému Róbertovi hrozí za tento zločin vyšší trest, pretože ho spáchal na chránenej osobe. Za mrežami si môže posedieť sedem až pätnásť rokov.

Podobné zvrhlé chúťky mal aj mladík, ktorý pred mesiacom znásilnil svoju ťažko postihnutú sestru. Údajne za to mohli drogy. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy