Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž z Levíc zmizol bez stopy začiatkom týždňa. Rodine sa neozýval
Zdielať na

Muž z Levíc zmizol bez stopy začiatkom týždňa. Rodine sa neozýval

ZVOLEN / Muž z Levíc zmizol bez stopy ešte začiatkom tohto týždňa. Rodine sa neozýval. Pátrala po ňom aj polícia. Vo štvrtok v noci ho našli policajti vo Zvolene.

Banskobystrickým PMJ-čkárom (Pohotovostná motorizovaná jednotka) sa podarilo nájsť muža, ktorý bol nezvestný niekoľko dní. "Po tomto mužovi polícia pátrala od 12. decembra," upresnila Mária Faltániová hovorkyňa Krajského prezídia v Banskej Bystrici. 

Banskobystrickí PMJ-čkári trávili nočnú službu vo Zvolene. Na vjazde do mesta si neskoro večer všimli muža, ktorý sedel na zemi vedľa bicykla v tmavom oblečení. Zastavili sa pri ňom, či nepotrebujú pomoc. Preverovaním zistili, že išlo o 35-ročného Jiřího, ktorý je nezvestný už niekoľko dní. Z domu v Leviciach odišiel a rodina nemala o ňom žiadne informácie. "Policajti muža vyzvali, aby sa dostavil na najbližšie obvodné oddelenie a podal vysvetlenie. Keďže mal pri sebe bicykel, pešo ho odprevadili na políciu," dodala Mária Faltániová.

Od rodiny odišiel iba s batohom a viac sa nikomu neozval. Policajtom povedal, že sa do mesta na strednom Slovensku, ktoré je vzdialené desiatky kilometrov od Levíc, dostal na bicykli. "Po podaní vysvetlenia o jeho nezvestnosti, boli vyrozumení jeho príbuzní," uviedla Mária Faltániová. Rodina, ktorá mala o neho strach, si ešte v noci prišla pre neho na policajné oddelenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy