Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pacient napadol personál nemocnice. Potom v pyžame a bosý ušiel
Zdielať na

Pacient napadol personál nemocnice. Potom v pyžame a bosý ušiel

BOJNICE / Na oddelení psychiatrie v bojnickej nemocnici zaútočil pacient na personál i pacientov. Najprv zaútočil na zdravotnú sestru, ktorú zhodil na zem a kopal ju. Druhej sestričke vzápätí zlomil nos a bitku schytali aj dvaja pacienti. Agresívny muž, bývalý narkoman, potom bosý ušiel z nemocnice. Po jeho útoku zaviedli v nemocnici prísny bezpečnostný režim.

K incidentu došlo o siedmej hodine ráno. Agresívny pacient najskôr zaútočil na sestričku. "Bol to pacient, ktorý mal problémy s drogami, bol v minulosti hospitalizovaný, ale až takto agresívne sa nikdy neprejavoval," vraví Jozef Kubík, námestník nemocnice. Správal sa akoby bol nepríčetný. Zdravotnú sestru zvalil na zem a surovo do nej kopal. Na pomoc jej utekali kolegyne a dokonca aj pacienti.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia nemocnice 31-ročný Ivan bil sestričky tak surovo, že jednej z nich zlomil nos, druhá skončila na traumatológii s prasknutými stavcami. Agresívny pacient potom z oddelenia ušiel preč. V areáli nemocnice ho zadržali policajti. "Hliadka Obvodného oddelenia z Prievidze muža, ktorý bol bosý, oblečený iba v pyžamových nohaviciach a zakrvavený chytili približne kilometer od nemocnice, z ktorej ušiel. Následne ho obmedzili na osobnej slobode," informuje policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Útoky na personál sú na psychiatrickom oddelení časté. V minulosti tu pacient kopol lekárku do hlavy, ďalší zasa napadol dve sestričky a držal ich ako rukojemníčky. Problémom je podľa zdravotníkov najmä to, že psychiatria supluje záchytky. Na oddelenie im policajti vozia opitých a agresívnych pacientov takmer denne.

Prípadov napadnutia je mnoho. Pri jednom muž napadlo dôchodcu priamo vo vlaku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy