Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kamión s defektom sa vymkol spod kontroly. Vysypali sa z neho tony hnoja
Zdielať na

Kamión s defektom sa vymkol spod kontroly. Vysypali sa z neho tony hnoja

BANSKÁ BYSTRICA / Tony hnoja skončili neplánovane na poli pri Banskej Bystrici. Vysypali sa z nákladiaku, ktorý havaroval. Vodič nad ním stratil kontrolu po tom, čo počas jazdy náhle dostal defekt.

Kuriózna nehoda sa stala pár kilometrov za Banskou Bystricou. Tony prevážaného hnoja skončili rozsypané na poli. Vodič stratil náhle nad nákladným autom kontrolu, prešiel do protismeru a prevrátil sa do priekopy. "Všetok náklad sa vysypal, kamión je ľahký, ale je pod cestou, trochu sa potrápime," povedal Norbert Madala z odťahovky ASOS BB.

Vodič vyliezol z prevrátenej kabíny bez jediného škrabanca, no prišiel o topánky. Tie zostali pod kabínou. Okoloidúci vodiči, ktorí sa pri ňom pristavili mu darovali aspoň papuče. Pravdepodobnou príčinou bol defekt na prednom kolese. "Defekt sa nedá predvídať, to sa môže stať na nových aj zjazdených gumách," hovorí Madala. Obrovským šťastím je, že keď vodič stratil nad nákladiakom kontrolu a ocitol sa v protismere, nedostal sa do kolízie s inými prichádzajúcimi autami.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade, keď hnoj nevysypali náhodou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy