Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Súd s pozemkovou mafiou je vo finále, rozsudok ešte nie je právoplatný
Zdielať na

Súd s pozemkovou mafiou je vo finále, rozsudok ešte nie je právoplatný

PEZINOK / Kauza pozemkovej mafie sa na špecializovanom trestnom súde blíži k záveru. Aj keď padli odsudzujúce slová, rozsudok nie je právoplatný.

Z pätice obžalovaných v kauze pozemkovej mafie si osobne neprišiel vypočuť rozsudok ani jeden z nich. Špecializovaný trestný súd ich odsúdil za podvod a falšovanie verejných listín na trest odňatia slobody od 10 do 12 rokov. Druhý rozsudok špecializovaného trestného súdu sa po názore najvyššieho súdu mierne zmenil. Obžalovaných nesúdili ako organizovanú skupinu, ale len ako spolupáchateľov. 

Výpoveď organizátora podvodu, Jozefa Draga, súd nakoniec neakceptoval ako dôkaz. Pri podvodoch s pozemkami v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves v hodnote viac ako 15 miliónov eur si vyrábali rôzne falošné občianske preukazy a pasy, s ktorými sa potom preukazovali na katastri a prevádzali tak pozemky na biele kone, a potom na ďalšie osoby. Prokurátor si ponechal lehotu na podanie odvolania a na mieste sa voči rozsudku odvolala jedna z obhajkýň. Znamená to, že rozsudok nie je právoplatný a definitívny verdikt zrejme vysloví najvyšší súd.

Pozrite si archívnu reportáž k tomuto prípadu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy