Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jazvečíka po ôsmich dňoch oslobodili, modernú techniku porazila ľudová metóda
Zdielať na
Krimi

Jazvečíka po ôsmich dňoch oslobodili, modernú techniku porazila ľudová metóda

BRATISLAVA / Po ôsmich dňoch sa podarilo oslobodiť jazvečíka Mildu, ktorý minulú sobotu uviazol v skale v bývalom kameňolome pri Bernarticiach. Majiteľom psa ani hasičom sa niekoľko dní nedarilo jazvečíka oslobodiť, na pomoc prišiel aj špeciálny vyhľadávací tím USAR. Nakoniec zabrala až handra s pachom hárajúcej sučky.

O záchrane jazvečíka informovala česká televízia TV Prima. Majiteľ psa so svojou rodinou sa i tento víkend snažili, aj napriek doterajších neúspechov profesionálov, dostať Mildu von.

"Nakoniec sme uplatnili starú sedliacku metódu. Vzali sme handru z pelechu hárajúcej sučky a dali ho blízko nory. Keď sa po nej pes naťahoval, tak sme ho chytili lankom a podarilo sa nám ho vytiahnuť,“ uviedol pre TV Prima František Bernard, otec majiteľa psa.

Jazvečíka odviezol ihneď k veterinárovi. Ten po vyšetrení potvrdil, že pes je zoslabnutý a dehydrovaný, ale mimo ohrozenia života, informuje portál idnes.cz. O záchrane jazvečíka sa už počas pondelka a utorka pokúšal špeciálny tím USAR. Po takmer 35 hodinách usilovnej práce v ťažko prístupnom teréne a za nevyhovujúceho počasia veliteľ zásahu akciu ukončil. Hrozilo totiž zrútenie kameňov na samotného hasiča.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy