Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V poľovníckej chate zhoreli aj zbrane. Zasahujúcim hasičom zapadla v snehu cisterna s vodou
Zdielať na

V poľovníckej chate zhoreli aj zbrane. Zasahujúcim hasičom zapadla v snehu cisterna s vodou

LIPTOVSKÉ KĽAČANY / Za obcou Liptovské Kľačany zhorela v sobotu večer poľovnícka chata. Ničivý požiar vypukol vo vnútri drevenej stavby. Hasiči mali veľký problém dostať sa na miesto. Príčinou bol sneh.

Horiaca chata sa nachádza asi 7 kilometrov za dedinou Liptovské Kľačany v nedostupnom teréne. Hasiči sa sem dostali len s použitím snehových reťazí.

Hasičov zalarmovali poľovníci pred 16-tou hodinou. Keď z chaty na poludnie odchádzali riadne ju zabezpečili. Keď sa však vrátili, plamene už šľahali zo všetkých strán. Hlbokým snehom sa hasičské autá brodili len veľmi pomaly. Dobrovoľníci z Partizánskej Ľupče dokonca s cisternou neďaleko chaty zapadli. Po ich príjazde sa už toho veľa zachrániť nedalo.

Hrozili výbuchy

"Zavolali nás na poľovnícku chatu, ktorá sa nachádza vysoko v horách. Po príchode na miesto udalosti bola celá chata v plameňoch, plech bol prikrytý," uviedol veliteľ zásahu Ľubomír Štepita.

Hasiči zasahovali v dýchacích prístrojoch. Museli však postupovať opatrne, keďže hrozili výbuchy. "V chate by sa mala podľa majiteľa nachádzať propán-butánová fľaša, jedna alebo dve. Je tam trezor, sú tam zbrane a náboje," dodal veliteľ zásahu.

Obrovská horúčava zničila všetko, aj zbrane v trezore. Celkovú škodu vyčíslil majiteľ na najmenej 18-tisíc eur. Hasiči chatu rozoberali a dohášali a termo kamerou prehľadávali skryté ohniská.

Keďže z chaty zostalo len zhorenisko, vyšetrovanie príčiny vzniku požiaru nebude vôbec jednoduché. Zatiaľ sa dá s istotou povedať len to, že oheň sa rozšíril z vnútorných priestorov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy