Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nemka sa rútila po diaľnici rýchlosťou 182 km/h. Bola pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Nemka sa rútila po diaľnici rýchlosťou 182 km/h. Bola pod vplyvom alkoholu

Archívna reportáž

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Trenčianski diaľniční policajti zastavili na diaľnici D1 45 ročnú ženu z Nemecka. Tá nielenže išla rýchlo, ale navyše mala aj vypité. Namerali jej rýchlosť 182 km za hodinu a v dychu vyše jedno promile. Vyrazila z Rakúska a namierené mala do Čadce. V takomto stave šoférovala viac ako 150 kilometrov. Nakoniec skončila v cele.

Biele BMW okolo diaľničných policajtov prefrčalo veľkou rýchlosťou a preto sa vydali za ním. Auto neustále zrýchľovalo: "Vodička na vozidle BMW jazdila po diaľnici rýchlosťou 182 km za hodinu," hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová. Policajti neváhali, auto predbehli a priviedli ho na najbližšie odpočívadlo. Za volantom sedela žena.

Vodička nielenže prekročila povolenú rýchlosť, ale pred jazdou aj pila. V dychu jej namerali 1,10 promile alkoholu: "1,1 o pol desiatej, tam je pravdepodobnosť, že flámovala celú noc," hovorí odborník pre liečbu závislosti Marián Daubner. 

Žena takto uháňala z Rakúska a namierené mala do Čadce. Pri tejto rýchlosti sa podľa Daubnera už nedá hovoriť o zbrani za volantom, ale rovno o dele. "Ľudia nemusia odhadnúť jej rýchlosť, ona nemusí správne zareagovať, to sú veľmi katastrofálne následky, pretože sú veľké rýchlosti a tí ľudia sú omnoho viac zraniteľnejší ako pri tých malých rýchlostiach" povedal znalec z Odboru cestnej dopravy Milan Holéci. 

Vodička sa vo veľkej rýchlosti tlačila na autá, ktoré jazdili predpisovo. Len zázrakom nedošlo ku kolízii, aj keď bolo veľké riziko, že mohla zabiť niekoľko ľudí, či seba: "Sú obmedzenú tie periférne videnia, vnímania, prenosy vzruchov sú podstatne pomalšie," dodal Holéci.

Našťastie si ju však všimli trenčianski diaľniční policajti. Tí ju eskortovali do cely: "Poverený príslušník obvinil 45 ročnú Anju, občianku Nemecka s prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," informovala Antalová. V najbližších dňoch ju čaká súd. hrozí jej jeden rok za mrežami.

Policajti počas svojej služby zažili už naozaj hocičo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy