Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík prechádzal pešo cez diaľnicu. Zrážku s autom neprežil
Zdielať na

Mladík prechádzal pešo cez diaľnicu. Zrážku s autom neprežil

BRATISLAVA / Policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vyšetrujú príčiny a okolnosti, ktoré predchádzali piatkovej vážnej dopravnej nehode. Na úrovni Mlynskej doliny došlo k zrážke osobného motorového vozidla s chodcom.

Mladý muž prebiehal pár minút po jednej nadránom cez štvorprúdovú diaľnicu tesne pred nadjazdom na Mlynskú Dolinu v smere na tunel Sitina. Je možné, že chodec v tme a nastupujúcej hmle zle odhadol vzdialenosť prichádzajúceho tmavého auta s nápisom taxi na streche. Smrtiacej zrážke sa už zrejme nedalo nijako vyhnúť. "Záchranári 23-ročného muža oživovali, žiaľ, neúspešne," povedala Alena Krčová hovorkyňa OS ZZS SR.

Taxikár je v poriadku, no od piatkového rána bude musieť celý život žiť s pocitom, že niekomu nechtiac vzal život. "Vodič motorového vozidla vyviazol bez zranení, vykonaná dychová skúška u neho požitie alkoholických nápojov nepreukázala," povedala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ BA.

Uprostred diaľničného obchvatu sú ešte aj vysoké panelové zátarasy, ktoré by musel chodec aj tak prekonať. Okrem toho autá na mestskej diaľnici premávajú povolenou 90 kilometrovou rýchlosťou. Len pár metrov od miesta tragédie sa pritom nachádza nadchod, ktorý slúži aj pre peších. Využívajú ho prevažne študenti, ktorí ním chodia ponad vyťaženú diaľnicu z autobusových zastávok na internáty v Mlynskej doline a opačne. Smrteľná skratka a pár ušetrených sekúnd uprostred noci stáli Atillu z okresu Galanta život.  Presné príčiny nehody vyšetruje polícia.

Pozrite si archívnu reportáž o nutnosti používania reflexných prvkov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy