Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Streľba v Hurbanove. Dvaja ľudia prišli o život
Zdielať na

FOTO: Streľba v Hurbanove. Dvaja ľudia prišli o život

HURBANOVO / V Hurbanove vyhasli dva životy. Šesťdesiatjedenročný muž, aktívny poľovník, najprv ohrozoval krupiérku, pričom ju postrelil, potom usmrtil jej priateľa, ktorý ju bránil a nakoniec si vzal vlastný život. Polícia začala trestné stíhanie v obzvlášť závažných zločinoch vraždy a vraždy v štádiu pokusu.

V miestnej herni na Komárňanskej ulici došlo k potýčke, po ktorej 61-ročného Jána vykázali z podniku. Predtým ešte sedel v inom podniku, ale tam problém žiaden nebol. Potom si vzal zrejme taxík do susednej dediny, kde býval. Muž, ktorý pracoval ako vodič kamiónu a nikdy v živote nemal problémy s políciou sadol napriek popíjaniu do svojho auta, aj s dvomi zbraňami, ktoré mal ako poľovník v legálnej držbe. 

Tragédia mladého páru 

Namierené mal do herne, odkiaľ ho vyhodili. Po ceste ale nezvládol riadenie a skončil s autom v poli. To ho neodradilo a do dediny dva kilometre prešiel po svojich. Hneď po príchode do herne ohrozoval 21-ročnú krupiérku, a postrelil ju. "Na jej obranu sa postavil jej 29-ročný priateľ, ktorého strieľajúci zákazník postrelil do nohy," informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Dávid chcel uniknúť na ulicu. Ján ho dostihol pri východe a doslova ho popravil. "V mojich rukách zomrel, ja som v pyžamách v papučách bol. Videl som, že má dieru na hlave," hovorí šokovaný otec zraneného dievčaťa. Ján strelil Dávida pištoľou do hlavy, potom sa vrátil a s tou istou zbraňou si vzal život aj sebe. 21-ročnú Niky so strelným poranením hrudníka záchranári v stabilizovanom stave previezli do nemocnice. 

Kto sa skrýva za útočníkom

"Nebol opilec, to nie, čo mám povedať. Nič neviem, jednoducho neviem," hovorí sused útočníka. Ján sa pred rokmi do Hurbanova priženil z východu. Známi ho vnímali ako veselého a srdečného človeka. Presne pred rokom náhle prišiel o manželku. "On tú samotu veľmi ťažko znášal, veľmi ťažko, to tak rýchlo sa stalo. Ale žiadne také náznaky, že by on vraždil," dodáva sused. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Muž zastavil na benzínke a začal strieľať na autá: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy