Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dopravná nehoda pri Zvolene. Na cestách opäť úradoval alkohol
Zdielať na

Dopravná nehoda pri Zvolene. Na cestách opäť úradoval alkohol

ZVOLEN / Tromi ťažkými zraneniami sa skončila nehoda na vjazde do Zvolena. Do auta, v ktorom sa viezla vodička s priateľom a 75 ročným otcom, narazil vodič pod vplyvom alkoholu. Mal viac ako 2,5 promile.

Nič netušiaca posádka bielej Felície cestovala do Zvolena. Štyridsaťdva ročná žena viezla sedemdesiatpäť ročného otca a svojho priateľa, keď sa na nich z protismeru vyrútilo auto. Vodič linkového autobusu, ktorý išiel tesne za nimi už videl na ceste iba kúdoly dymu: "Stalo sa to asi 20 sekúnd predo mnou. Dymilo sa už z chladiča."

Trojčlennej posádke uväznenej pod pokrčenými plechmi pomáhali hasiči. Náraz bol taký silný, že zlomilo aj volant. "Pri vyslobodzovaní vodiča bolo potrebné použiť hydraulické náradie," hovorí Miroslav Paučo, HaZZ Zvolen.

42 ročná vodička utrpela ťažké zranenia, previezli ju do banskobystrickej nemocnice. Vážne sa zranil aj jej priateľ a 75 ročný otec. Do nemocnice odviezli aj 29 ročného vodiča druhého auta, ktorý do nich nabúral. Aj napriek vážnej zlomenine pravej ruky z nemocnice odišiel, hoci ho lekári chceli operovať. Podľa polície zavinil nehodu pod vplyvom alkoholu. "Tomuto vodičovi bola pri dychovej skúške nameraná hodnota takmer 2,5 promile alkoholu v krvi," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Dvadsaťdeväť ročný muž prišiel na mieste o vodičský preukaz a zrejme sa nevyhne aj trestnému stíhaniu.

Podobných nehôd je na slovenských cestách čoraz viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy