Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Otáčal sa do protismeru na ceste s dvomi plnými čiarami
Zdielať na

Otáčal sa do protismeru na ceste s dvomi plnými čiarami

PREŠOV / V Prešove sa zrazili osobné a nákladné auto. Podľa doterajších zistení sa chcel vodič osobného auta otočiť do protismeru. Na mieste zrážky sú pritom dve plné čiary.

Osobné auto išlo v pravom pruhu, nákladné v ľavom. Obe autá išli tým istým smerom. Vodič osobného auta podľa polície odbočoval. Skrížil ale cestu vodičovi nákladného auta. "Vodičovi nákladného auta náhle vošlo do cesty osobné auto, ktoré sa otáčalo späť na Prešov," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

K nehode došlo na frekventovanej štvorprúdovke, dva jazdné pruhy museli uzavrieť. Zranený bol muž, ktorý sedel na zadnom sedadle v osobnom aute. Záchranári ho odviezli do nemocnice.

Na havarovanom úseku sú dve plné čiary. Mladý vodič z Košíc sa podľa jeho mamy i napriek tomu chcel otočiť do protismeru. "Tridsaťročný vodič osobného auta je podozrivý zo spáchania priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," uviedol Džobanik. 

Okolnosti a príčiny nehody prešetruje polícia. Podľa vodiča nákladného auta je takýto jav na cestách nie je ojedinelý. "Denne stretávam takých čo si myslia, že stihnú pred nákladiakom odbočiť alebo prejsť cez križovatku a neviem prečo tak hlúpo riskujú," uviedol. 

Pozrite si aj archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy