Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Predbiehal kamión cez plnú čiaru a čelne vrazil do policajného auta
Zdielať na

VIDEO: Predbiehal kamión cez plnú čiaru a čelne vrazil do policajného auta

PARDUBICKO / Česká polícia zverejnila záznam z nehody, ktorej účastníkmi sa priamo stali. Oproti nim sa rútilo auto, ktoré sa rozhodlo predbiehať kamión cez plnú čiaru. Jeden z policajtov skončil v nemocnici.

Nehoda sa stala medzi českými obcami Bukovina u Přelouče a Stojice. Vodič (53) osobného auta predbiehal ťahač s návesom v úseku, kde je to zakázané. Policajt v snahe predísť stretu strhol riadenie vpravo. 

Napriek tomu k zrážke došlo a policajné auto skončilo v priekope, kde ho zastavil až strom. Predbiehajúce auto narazilo do nákladného vozidla. Policajta sediaceho na mieste spolujazdca museli so zraneniami previezť do nemocnice. 

"Po príchode dopravných policajtov sa všetci traja vodiči podrobili dychovej skúške. Výsledky boli negatívne," informuje policajná hovorkyňa hana Kaizarová. Celková škoda na autách je asi 260 tisíc korún (10 140 eur). Česká polícia zverejnila video, aby sa ľudia snažili predísť nezodpovednému jazdeniu. "Jazdime všetci tak, aby sme sa vrátili do svojich domovov," dodala Kaizarová.

Slovenská polícia tiež natočila vodiča idúceho v protismere: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy