Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V prípade Pavla Ruska vypovedá ďalší svedok
Zdielať na

V prípade Pavla Ruska vypovedá ďalší svedok

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prípad obvineného Pavla Ruska v pondelok opäť pokračuje výsluchom svedkov. Do budovy Prezídia policajného zboru v pondelok o 8:45 prišiel na výsluch ďalší osobný ochrankár Pavla Ruska.

Štefan Brieška bol v rokoch 1997 ochrankárom vtedajšieho šéfa Markízy a staral sa o jeho ochranu. Pred policajným výsluchom sa Ruskov niekdajší ochranca pre TV JOJ vyjadril, že on osobne s Pavlom Ruskom nikdy nebol v Banskej Bystrici, v Lučenci, v Dunajskej strede a ani na východnom Slovensku. 

Už pred rokmi sa Marián Kočner, jeden zo svedkov v prípade Pavla Ruska, vyjadril, že sa Rusko údajne mal pohybovať v týchto miestach a zrejme hľadal služby ľudí pohybujúcich sa v podsvetí. Pondelkový svedok z prostredia ochrankárov tvrdí, že nemá vedomosť o tom, že by sa Pavol Rusko stretol s Mikulášom Černákom alebo s jeho spolupracovníkmi.

Dá sa preto predpokladať, že predvolaný svedok policajtom opíše spôsob ako zabezpečoval Ruskovu ochranu, uvedie kam Ruska vozili a objasní Ruskov denný program v časoch, ktoré polícia preveruje.

Na prezídium prišiel krátko po 9.00 hodine aj právny zástupca Pavla Ruska, Marek Para. Ten po výsluchu svedka uviedol, že Pavol Rusko bude vo štvrtok pripravený prezentovať na verejnosti svoju obhajobu na všetky obvinenia. "Čakáme na vyjadrenie Krajské súdu v Bratislave, ktorý má rozhodnúť vo veci prokurátora, ktorý dôvodnil útekovou väzbou aj možných ovplyvňovaním svedkov zo strany Pavla Ruska," povedal Para. 

Rozhodnutie by malo prísť najneskôr vo štvrtok a ak súd nebude mať problém s Ruskovým výstupom na verejnosti, tak sa bývalý riaditeľ TV Markíza k prípadu vyjadrí vo štvrtok. V ten istý deň bude Pavol Rusko vypovedať pred vyšetrovateľom Prezídia policajného zboru. 

K prípadu Pavla Ruska sa vyjadril aj bývalý premiér Vladimír Mečiar. Ten uviedol, že o osobe Pavla Ruska nič nevie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy