Jasno
15°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Nehoda sanitky s nákladiakom už má vinníka
Zdielať na

Nehoda sanitky s nákladiakom už má vinníka

NOVÁ DEDINKA / Sanitka s pacientom išla so zapnutými majákmi do križovatky so stopkou. Keď jej vodič vošiel na hlavnú cestu, zrazil sa s tatrou. Policajti ukončili vyšetrovanie nehody a obvinili vodiča nákladiaka.

Vodič Tatry práve odbočoval z hlavnej na vedľajšiu cestu, doľava. Priamo v križovatke sa zrazil so sanitkou. "Vodič sanitky vletel do križovatky, na vedľajšej ceste, nedal prednosť, vletel do mňa a tam kúsok ďalej sa už prevrátil. To bol moment, veľká rýchlosť, on ani nechcel zastaviť," hovorí vodič Tatry, Karol. 

Náraz o tatrovku záchranárske auto prevrátil na ľavý bok. V jeho vnútri bol vodič a v zadnej časti záchranár s pacientom. Hasiči, ktorí boli ako prvý na mieste, ošetrili zranených. Záchranár, ktorý sa venoval pacientovi bol na tom najhoršie. Mal poranenú hlavu.

Dychová skúška bola u oboch vodičov negatívna. Pre šoféra Karola malo ísť o prvú nehodu v živote, počas jeho dvadsaťročnej praxe. Policajti po viac ako roku uzavreli vyšetrovanie prípadu a určili vinníka nehody. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví 41-ročnému vodičovi nákladného motorového vozidla z okresu Senec," informuje hovorkyňa polície Veronika Slamková. 

V Prievidzi sa zrazila sanitka s autom, pozrite si priloženú reportáž.

Súvisiace články