Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Psy opäť útočili. Dohrýzli päťročné dievčatko
Zdielať na

Psy opäť útočili. Dohrýzli päťročné dievčatko

FIĽAKOVO / Na malé dievčatko zaútočili susedove psy. Z pazúrov zvierat škôlkarku vyslobodil jej otec. Muž ani nechce pomyslieť na to, čo by sa stalo, ak by prišiel o pár minút neskôr.

Dievčatko si stavalo snehuliaka na lúke pri dome svojich starých rodičov. Keď ju prišiel otec skontrolovať, naskytol sa mu hrôzostrašný obraz. Jeho dieťa napadli dva zúrivé psy. "Už som videl, ako moju dcérku ťahali a trhali," opisuje nepríjemný zážitok otec pohryzeného dievčatka.  Vystrašený muž chcel psy najskôr odplašiť trúbením. To ale nepomohlo. "Mal som poruke plynovú pištoľ, tak som dvakrát vystrelil do vzduchu, potom odskočili štyri metre dozadu a len sledovali situáciu, vrčali," dodáva. 

Dievčatko má doráňané celé telo. "Hryzance má po celom tele. Aj na krku, vzadu na hlave," ukazuje otec so slzami v očiach. Verí, že sa jeho dcéra zo zranení spamätá. Po psychickej stránke sa vraj cíti veľmi zle. "Nechce nikoho pustiť k sebe, že je škaredá," hovorí.

Zranenia mali dievčatku spôsobiť susedove psy. Jeho dom je od miesta nešťastia vzdialený asi 200 metrov, no psy neboli uviazané. Ide o suku a jej niekoľkomesačné šteňa nezistenej rasy. Podľa ich majiteľa doteraz nikomu neublížili, ani na nikoho nezaútočili. "Keď príde cudzí človek, tak naňho brešú, ale ešte nikomu nikdy nič nespravili," hovorí majiteľ psov. Po incidente ich radšej zatvoril.

Otec dievčatka tvrdí že zvieratá konajú nevyspytateľne. Preto apeluje na ostatných majiteľov psov, aby na svoje zvieratá lepšie dohliadli: "aby si tie psi uväzovali, sledovali. Nepúšťať ich takto slobodne behať. Proste chcem ochrániť ďalšie deti". Nechce, aby zažili to, čo jeho dcéra. "Veď oni ju brali ako korisť. Včera mi vravela, že otec, kebyže neprídeš, tak oni ma zjedia," dodáva.

Prípadom sa už zaoberá polícia. Zatiaľ ho objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. 

Nevysvetliteľné útoky psov polícia zaznamenáva pravidelne. Napríklad minulý rok sa Jánovi stalo osudným stretnutie s vlčiakom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy