Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nový prípad podobný Fritzlovmu. Muž v pivnici väznil, týral a znásilňoval ženu vyše 10 rokov
Zdielať na
Krimi

Nový prípad podobný Fritzlovmu. Muž v pivnici väznil, týral a znásilňoval ženu vyše 10 rokov

GIZZERIA / Vyše desať rokov väznil v pivnici 52-ročný muž ženu, ktorú uniesol. Mučil ju, znásilňoval a dokonca mu v príšerných podmienkach porodila dnes 29-ročná žena aj dve deti.

Talianska polícia muža z Kalábrie zatkla uplynulý víkend. Prekvapivo to nie je po prvýkrát, čo je Aloisio Francesco Rosario Giordano obvinený z podobného zločinu. Už v roku 1995 bol vo väzení za únos, znásilnenie a mučenie inej ženy, 23-ročnej Marie-Rose. Odsedel si ale len 5 rokov a prepustili ho za dobré správanie v roku 1999. Po návrate domov doopatroval svoju smrteľne chorú manželku a staral sa o dve deti. Ako pomocníčku si najal 19-ročnú ženu z Rumunska. Tá sa stala neskôr druhou obeťou jeho zvrhlých chúťok.

Mladá žena strávila nasledujúcich 10 rokov uväznená za mrežami v špinavej pivnici plnej potkanov a hmyzu, bez prístupu k tečúcej vode a elektrine. Uväznená porodila v týchto podmienkach dve deti, dnes 9-ročného chlapca a 3-ročné dievča. Deti boli svedkami znásilňovania ich matky, chlapca neskôr nútil, aby sa na odporných aktivitách zúčastňoval, inak ho zbil.

Na policajných záberoch vidno naozaj provizórne podmienky na bývanie, priestor upravený len kartónom, veľký neporiadok a rozpadávajúce sa steny. Toaletou bol len plastové vedro. Pri posteli bola kovová tyč, ku ktorej bola žena trvalo pripútaná.

Žena bola vo veľmi zlom stave, po celom tele mala rany, vrátane intímnych miest. Hlbšie rany sa jej pokúšal "liečiť" Giordano, napríklad jej ich zašíval rybárskym háčikom.

Polícia dom hrôzy objavila náhodou

Hrôzy sa diali v malej dedinke Gizzeria na juhu Talianska, no nikto si nič nevšimol, až kým polícia dom hrôzy náhodou neobjavila. Giordana zastavili počas rutinnej kontroly pre zlý stav jeho vozidla. Na zadnom sedadle uvideli 9-ročného chlapca.

Ten bol špinavý a viditeľne podvýživený, čo bolo policajtom podozrivé a dožadovali sa prehliadky Giordanovho domu. Chceli sa porozprávať aj s matkou chlapca. Po príchode na miesto ženu objavili, aj jej druhé, rovnako podvýživené dieťa.

Postupne prichádzali na temné pozadie prípadu. Žena im povedala, že roky je bez akéhokoľvek kontaktu so svetom a už niekoľko mesiacov sa neumývala. Premiestnili ju aj s deťmi na utajené miesto. Giordano je už za mrežami.

Pozrite si policajné zábery priamo z miesta zásahu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy