Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na diaľniciach stráži Puma. Policajti na službe už zažili všeličo
Zdielať na

Na diaľniciach stráži Puma. Policajti na službe už zažili všeličo

BRATISLAVA / Ich domovom je najmä diaľnica a denne prejdú stovky kilometrov. Policajti zo špeciálneho dopravného oddelenia už počas svojej služby zažili všeličo. Napríklad motorkára, ktorý sa pri Tornali rútil rýchlosťou až 250 kilometrov za hodinu. Za chrbtom mu pritom sedel jeho 12-ročný syn.

Špeciálne dopravné oddelenie PUMA disponuje niekoľkými typmi vozidiel so špeciálnou výbavou. Na pozore by sa mali mať najmä piráti ciest.

Chlapi z policajnej PUMY si na cestách vypočujú množstvo dôvodov, nad ktorými len neveriacky krútia hlavami. Vodič , ktorý na ceste smrti medzi obcou Mýtna a Zvolenom išiel 170 km rýchlosťou a porušil množstvo predpisov uviedol, že sa ponáhľa do kaviarne.

"Najčastejšie chyby, ktorých sa vodiči dopúšťajú samozrejme okrem rýchlosti jazdy, je to aj jazda v jazdných pruhoch," hovorí policajt z oddelenia PUMY. Problémy sú hlavne na diaľnici. V žiadnom prípade ale neskúšajte na diaľnici zastaviť. "Odporúčam nedávať plnú brzdu, nespanikáriť , ale riadiť sa pokynmi," vysvetľuje policajt. Vozidlo s policajnou signalizáciou vás predbehne a vyvedie na najbližšiu odstavnú plochu. Vy ho len nasledujte.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy