Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Razie na oravskej farme pokračujú. Podnikateľ tvrdí, že mu policajti ničia majetok
Zdielať na

Razie na oravskej farme pokračujú. Podnikateľ tvrdí, že mu policajti ničia majetok

TVRDOŠÍN / V areáli bývalého družstva na Orave vraj hľadajú mŕtve telo nezvestnej ženy, ktorá zmizla takmer pred rokom na juhu Slovenska. Toto pátranie veľmi ťažko znáša miestny podnikateľ, ktorého policajné razie majú nesmierne psychicky vyčerpávať a navyše mu pri nich majú policajti údajne ničiť jeho majetok.

"Tí, čo robili zásah, rozbili asi desať panelov, ktoré majú pre mňa hodnotu, pre nich nemajú žiadnu hodnotu," uviedol podnikateľ v areáli bývalého družstva Slavomír Ťapaj. Tvrdí, že je už z týchto návštev znechutený. 

Ťapaj sa domnieva, že hľadajú ženu, ktorú mali uniesť únoscovia, keď išla do škôlky s najmladším synom. Takmer rok o nej nik nepočul. Podnikateľ ubytoval v penzióne jej exmanžela, keď bol v pátraní. 

"Môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru vykonávala 24.11.2017 procesné úkony na miestnom družstve vo Vitanovej," povedal policajný hovorca Martin Wäldl. Podnikateľ tvrdí, že sa cíti byť raziami obmedzovaný. "Obmedzujú ma stále. Zobrali mi telefón, vrátili mi ho čistý, bez mien, fotografií. Pol roka som musel fungovať bez telefónu," tvrdí podnikateľ. 

"Ak má podozrenie, že došlo k protiprávnemu konaniu zo strany polície, tak sa môže obrátiť na Inšpekciu ministerstva vnútra a podať podnet, ktorým sa bude inšpekcia zaoberať," odporúčala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Tvrdí, že podnet dal aj na inšpekciu, odpoveď vraj zatiaľ nedostal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy