Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý kamionista unikal policajtom ulicami Kremnice. Sám nevedel, kde je
Zdielať na
Krimi

Opitý kamionista unikal policajtom ulicami Kremnice. Sám nevedel, kde je

KREMNICA / Policajnej hliadke sa pokúšal uniknúť 47-ročný poľský kamionista, následne po tom, čo spôsobil nehodu.

Poľský kamión sa rútil nočnými ulicami Kremnice. Nerešpektoval žiadne značky a v križovatkách nedával prednosť prichádzajúcim autám. Hazardoval, keď sa rútil úzkymi uličkami v protismere. Keď sa ho policajtom podarilo zastaviť, z kabíny na zem vypadli fľaše od piva. Vodič bol pod vplyvom alkoholu.

Toto sa udialo následne po tom, čo sa neďaleko kremnického námestia dostal do kolízie s autom, ktoré išlo po hlavnej ceste. V aute bol manželský pár, ktorý sa neskoro večer vracal z práce. Hoci vodička stúpila na brzdu, zrážke sa nedalo zabrániť. Obaja manželia sa pri prudkom náraze zranili. Následne ich previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom.

Hovorkyňa Krajského prezídia v Banskej Bystrici Mária Faltániová potvrdila informáciu: "Vo vozidle sa zranili dve osoby, ktorým neposkytol vodič kamióna pomoc a z miesta odišiel."  Úzkymi uličkami mesta sa kamionista pokúšal uniknúť policajnej hliadke, ktorá ho začala prenasledovať. Dostal sa až na parkovisko firmy nad mestom, kde nabúral do zaparkovaného vozidla. Tam ho policajti zablokovali.

Keď vystupoval z kabíny, na zem vypadli pivové fľaše. Podľa hovorkyne bolo vodičovi nameraných 1,25 promile alkoholu v krvi. Pri opakovanej skúške mu bolo nameraných ešte viac. Štyridsaťsedemročný Poliak v tom momente ani netušil, že je v Kremnici. S návesom plným zrna mal pôvodne namierené z Turčianskych Teplíc na poľské hranice, ale vybral sa opačným smerom. Majitelia áut, ktoré kamionista pod vplyvom alkoholu poškodil počítajú škody - jedná sa o tisícky eur. Mnohí z nich vnímajú poškodenia aut ešte kritickejšie. Nemajú totiž ako ináč dochádzať do roboty.

Poľský kamionista strávil noc v policajnej cele, kým nevytriezvel. Nevyhne sa trestnému stíhaniu. "Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom tohto vodiča už obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu neposkytnutia pomoci." dodáva hovorkyňa KP v BB.  

Takéto incidenty nie sú v poslednom čase ojedinelé a čoraz viac sa vyskytujú nehody spôsobené alkoholom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy