Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ukradli im auto počas dofukovania kolesa. Zlodej si vraj pomýlil auto
Zdielať na

Ukradli im auto počas dofukovania kolesa. Zlodej si vraj pomýlil auto

PRIEVIDZA / Na čerpacej stanici došlo ku kurióznej krádeži. Keď mladý muž dofukoval koleso na aute, nechal ho naštartované. Využil to 38-ročný Ukrajinec a vzal mu ho. Policajti o pár hodín našli auto aj zlodeja. Ten tvrdil, že si auto pomýlil a chcel si vystreliť z kamaráta. Napriek tomu skončil v cele a putoval na súd.

Zlodej ukradol auto počas toho ako syn majiteľky dofukoval na čerpacej stanici koleso. "Skrutkoval tam hadicu a v tom niekto skočil do auta, auto bolo naštartované a ušiel," uviedla majiteľka auta Ľudmila. 

Mladý muž, ktorý sa snažil dofúkať koleso neveril vlastným očiam. Auto mu doslova spred nosa ukradli o tretej popoludní. "Obvinený nasadol do auta a odišiel na neznáme miesto," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. Páchateľ sa povozil a auto zaparkoval pred nákupným centrom. Policajti ukradnuté auto nakoniec našli a vrátili ho jeho majiteľke. Netrvalo dlho a vypátrali aj páchateľa. Auto vzal Ukrajinec žijúci na Slovensku. "Z jeho strany to bol exces, v minulosti sa žiadneho takéhoto konania nedopustil," povedal advokát obžalovaného Pavel Zajac. 

"Obvinený počas výsluchu tvrdil, že si auto pomýlil. Myslel si, že patrí jeho kamarátovi," uviedla Antalová. Obvineného eskortovali na prievidzský okresný súd. V priebehu 20 minút spoznal trest. "Ku skutku sa priznal. Sankcia, ktorú mu súd vymeral je pokuta 300 eur, ktorú keď zaplatí, tak to bude z registra trestov vymazané," povedal Zajac. 

Previnilec sa na kameru vyjadrovať nechcel. S rozsudkom bola ale spokojný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy