Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rusko tvrdí, že Černák hovorí výmysly. Jeho advokát to ale vidí inak
Zdielať na

Rusko tvrdí, že Černák hovorí výmysly. Jeho advokát to ale vidí inak

BRATISLAVA / Pavol Rusko obvinený z objednávky vraždy svojej spoločníčky v televízii Markíza je už viac ako 24 hodín na slobode. Po tom, ako ho sudca po mesiaci pustil z väzby, chcel Rusko ako prvé hovoriť s rodinou. To, čo o ňom tvrdí Mikuláš Černák sú podľa Ruska výmysly. Černákov advokát to ale vidí inak.

"Chcem povedať, že to, čo tvrdí Černák sú klamstvá, výmysly, absolútne lži. Nič také som neurobil, nič také sa nestalo," povedal Rusko po utorkovom prepustení. Právnik Mikuláša Černáka sa ale vyjadril, že nemá dôvod svojho klienta spochybňovať. "Ako som už niekoľkokrát uviedol, ja nemám pochybnosti o vierohodnosti výpovede tohto môjho klienta," povedal František Polák. 

Polák nevylúčil, že Ruskove slová na adresu Černáka môžu byť iba štýlom obhajoby. "Popieranie trestnej činnosti je legitímna obrana každého obvineného. Akú obhajobu, akú obranu si pán Rusko zvolil, to je na ňom a na jeho právnom zástupcovi," povedal. 

Právnik Mikuláša Černáka zdôraznil, že jeho prvoradou úlohou je obhajovať práva jeho klienta a dohliadať na to, aby vyšetrovanie prebiehalo v zmysle zákona. To sa podľa neho zatiaľ deje, a to bez ohľadu na to, či je obvinený Rusko vo väzbe alebo na slobode. 

Pavol Rusko v utorok nechcel prezradiť kto si na neho mal celú kauzu objednať. Uviedol ale, že by to nemusel byť nutne Mikuláš Černák. "Verím, že vyšetrovanie prinesie odpovede na otázku, že nie že nič s tým nemám spoločné, ale najmä, kto si celú kauzu vymyslel a u nich objednal," uviedol. 

"Výpoveď môjho klienta podľa môjho názoru nieje o nič významnejšia ako výpoveď Miloša Kaštana, ktorý nielenže potvrdzuje výpoveď môjho klienta, ale uvádza aj také skutočnosti, o ktorých môj klient nevedel. Ja si dokonca myslím, že výpoveď Miloša Kaštana, čo sa týka dôkaznej situácie je ešte významnejšia ako výpoveď Mikuláša Černáka," povedal Polák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy