Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mladík si ľahol na koľajnice. Vlak už nestihol zabrzdiť
Zdielať na

Mladík si ľahol na koľajnice. Vlak už nestihol zabrzdiť

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na okraji Spišskej Novej Vsi večer vyhasol život mladého muža. Postavu v koľajisku si rušňovodič všimol až keď už bolo neskoro. Niekoľkotonový kolos nedokázal zastaviť okamžite.

Vlak zrazil mladíka pri sídlisku Východ v Spišskej Novej Vsi. Osobný vlak mal namierené do Košíc. Nehoda sa stala necelé dva kilometre od železničnej stanice. Tú vlak opúšťal po 18 tej hodine. Jeho cestujúci sa už tešili po celom dni na domov. "Ešte len sme vychádzali zo stanice. Vtom začal prudko brzdiť," opísal situáciu svedok.

To ešte nik z cestujúcich nevedel, čo sa udialo. No niektorí už mali zlé tušenie. Na koľajisku ostalo ležať telo 21-ročného mladíka. "Rušňovodič reagoval okamžite, použil výstražné zvukové znamenie a rýchločinné brzdenie, avšak pre krátku vzdialenosť už zrážke nedokázal zabrániť," povedala hovorkyňa KR PZ Košice, Jana Mésarová.

Tadeáš ležal na koľajnicu. Niekoľkotonový kolos mu amputoval hlavu. V tomto prípade už záchranárom neostávalo nič iné ako skonštatovať smrť. "Podľa vyjadrenia obhliadajúceho lekára mladík utrpel devastačné poranenia s následkom smrti," povedala Mésarová.

Presné okolnosti mladíkovej smrti vyšetruje polícia. Osobný sa po zadokumentovaní nehody pohol z miesta s dvojhodinovým meškaním.

Podobný prípad sa stal prednedávnom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy