Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Bratia Paškovci si dva roky po bitke vypočuli rozsudok. Nepáčil sa im
Zdielať na

Bratia Paškovci si dva roky po bitke vypočuli rozsudok. Nepáčil sa im

KOŠICE / Okresný súd dnes vyniesol rozsudok pre troch bratov Paškovcov, obvinených z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Pred dvomi rokmi sa synovci Pavla Pašku pobili so štyrmi mužmi v centre Košíc pre údajné predchádzajúce slovné obťažovanie ženy zo strany jedného z bratov. Incident zachytila bezpečnostná kamera.

Bratia Paškovci sa predvlani v októbri dostali do potýčky so štvoricou Košičanov. Bitku malo vyvolať slovné obťažovanie mladej ženy zo strany jedného z bratov. Podľa kamerového záznamu ho priateľ ženy odsotil, následne sa do bitky zapojili i ďalší bratia. Silné údery a kopanec dostala aj Zuzana, ktorá sa im v tom snažila zabrániť. Utrpela zranenie, z ktorého sa liečila dva mesiace. Ostatní poškodení utrpeli menej závažné zranenia.

Kauza bratov Paškovcov sa na súd dostala v septembri tohto roku. Na dnešnom treťom pojednávaní sudca prípad uzavrel a vyniesol rozsudok. Bratia Maroš a Branislav dostali podmienku, Martin peňažný trest vo výške 500 eur. Maroša a Branislava uznal vinnými z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví, za čo im vymeral 6 mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok. Všetci sa však cítia byť nevinní a tak sa na mieste odvolali. Rovnako ale spravil i prokurátor, ktorému sa zdali byť tresty veľmi mierne.

"Útočiť kopmi a údermi na bezbranné ženy je za hranicou akejkoľvek tolerovateľnosti, ak toto robia údajne silní chlapi, ktorí si myslia, že majú silné postavenie, a môžu si všetko dovoliť, tak ja verím, že po dnešnom dni sa arogancia moci aspoň trošku znížila," povedal splnomocnenec poškodených, Daniel Lipšic. "Chrbtica ma stále bolí a asi ma už bude bolieť, a ako som povedala, tá psychika, že ich stále vídam, tak to je také nepríjemné," povedala Zuzana, poškodená.

Samotní bratia sa k rozhodnutiu sudcu nevyjadrili, rovnako ani ich obhajca. Ten žiadal klientov oslobodiť, tvrdil, že konali v nutnej obrane. Spochybnil aj závažnosť niektorých zranení poškodených. "Ani jedno slovo som si nevymyslela s tým, že aby som im poškodila," tvrdí Zuzana. "Neprejavili ľútosť nad ničím, nad zraneniami, nad svojim konaním. Ja by som naozaj očakával, že potom, ako bol kamerový záznam zverejnený, a boli známe skutkové okolnosti, ktoré nikto nemohol reálne alebo dôveryhodne spochybniť, tak že sa budú snažiť povedať, áno, urobili sme chybu, boli sme opití, je nám to ľúto, mrzia nás tie zranenia," myslí si Lipšic.

Keďže sa obe strany odvolali, rozsudok právoplatný nie je. Prípad skončí na stole krajského súdu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy