Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prokurátor zrušil obvinenie Sabola za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Vyšetrovanie pokračuje
Zdielať na
Krimi

Prokurátor zrušil obvinenie Sabola za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Vyšetrovanie pokračuje

PREŠOV/VRANOV NAD TOPĽOU / Krajská prokuratúra v Prešove zverejnila nové informácie v prípade nájdenej kamery na policajnom oddelení vo Vranove nad Topľou.

Len pred pár dňami, policajný prezident potvrdil informáciu o obvinení okresného policajného riaditeľa. Krajský prokurátor ale obvinenie riaditeľa zrušil. "Na základe sťažnosti obvineného rozhodol o zrušení obvinenia a naďalej nariadil vyšetrovateľovi vo veci konať a rozhodnúť," informoval Marián Spišák, hovorca krajskej prokuratúry v Prešove.


Vyšetrovanie teda naďalej pokračuje. Inšpekcia Ministerstva vnútra začala už pred pár mesiacmi trestné stíhanie pre zneužitie právomocí verejného činiteľa. Obvinenie padlo na okresného riaditeľa vranovskej polície. Prokuratúra toto obvinenie zrušila. "Prokurátor zrušil obvinenie konkrétnej osoby a v zmysle prokurátora ďalej pokračuje vyšetrovanie," povedala Andrea Dobiášová, hovorkyňa MV.


"Vyšetrovateľ mal k dispozícii celú agendu ohľadom nasadenia prostriedkov nástrahovej techniky, napriek tomu vzniesol obvinenie mne za skutok, ktorý sa vôbec nezakladá na pravde," tvrdí policajný riaditeľ vo Vranove nad Topľou Juraj Sabol. "Nasadenie je zdokumentované v spise organizačnej zložky Krajského riaditeľstva v Prešove. V tomto spise sú uvedené všetky detaily, kto vyžiadal tieto prostriedky a kto ich namontoval. Aký je dôvod, to je samozrejme predmetom utajovaných skutočností, k tomu sa bližšie vyjadrovať nemôžem," dodal.


Riaditeľ, ktorý čelil obvineniu je presvedčený, že nasadenie prostriedkov takzvanej nástrahovej a zabezpečovacej techniky bolo v súlade s predpismi. Bližšie okolnosti už ale z dôvodu utajenia informácií zatiaľ nekonkretizoval. "Uvediem len toľko, že všetkému predchádzala neoprávnená manipulácia s dokladmi a s dokumentmi vo viacerých kanceláriách na treťom poschodí," podotkol Sabol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy